Hozzávalók 6 személyre a szószhoz:
- 150 g Biona gluténmentes majonéz
- 120 g Kühne gluténmentes chili szósz
- 1 evőkanál citromlé
- 2 kisebb gerezd fokhagyma
- Naturmind rózsaszín, finom himalája só ízlés szerint
A rákfalatkákhoz:
- 90 g Benefitt gluténmentes barnarizsliszt
- 1 evőkanál Íz-tár halrostélyos fűszerkeverék
- 3 nagyobb tojás
- 225 g Biopont gluténmentes zsemlemorzsa
- 600 g héj nélküli garnéla
A sütéshez:
A tálaláshoz:
- 200 g kígyóuborka, 200 g piros és sárga kaliforniai paprika csíkokra vágva.
Elkészítése:
- A chili szószt és a majonézt keverd össze egy kisebb tálban. Ízesítsd sóval, zúzott fokhagymával és citromlével. Alaposan keverd össze, majd fedd le a tálat és tedd hűtőbe tálalásig.
- Egy tányérban keverd össze a rizslisztet a halrostélyos fűszerkeverékkel.
- Egy második tányérba üsd bele a tojásokat, egy csipet sóval ízesítsd és alaposan keverd össze.
- Egy harmadik tálba szórd bele a gluténmentes zsemlemorzsát. Papírtörlővel töröld szárazra a garnélákat.
- A rákot egyesével forgasd bele először a fűszeres lisztbe, majd a tojásba és végül a zsemlemorzsába.
- A bepanírozott rákokat tedd egy tálcára, és amikor mindegyik garnéla megkapta a bundáját, akkor megkezdődhet a sütés.
- Egy széles, magas falú serpenyőben hevíts fel kb. félliternyi kókuszolajat. Onnan tudhatod, hogy megfelelő az olaj hőmérséklete, hogy ha beleszórsz egy kis zsemlemorzsát, el kezd pirulni.
- Közepes láng felett 3-4 perc alatt süsd aranybarnára a garnélákat.
- Amikor elkészült, csepegtesd le és szedd ki szalvétával bélelt tányérra.
Frissen, melegen tálald a mártogatóssal és a csíkokra vágott zöldségekkel.