Hozzávalók 6 személyre a szószhoz

A rákfalatkákhoz: 

A sütéshez: 

A tálaláshoz: 

  • 200 g kígyóuborka, 200 g piros és sárga kaliforniai paprika csíkokra vágva.

Elkészítése: 

  1. A chili szószt és a majonézt keverd össze egy kisebb tálban. Ízesítsd sóval, zúzott fokhagymával és citromlével. Alaposan keverd össze, majd fedd le a tálat és tedd hűtőbe tálalásig. 
  2. Egy tányérban keverd össze a rizslisztet a halrostélyos fűszerkeverékkel. 
  3. Egy második tányérba üsd bele a tojásokat, egy csipet sóval ízesítsd és alaposan keverd össze. 
  4. Egy harmadik tálba szórd bele a gluténmentes zsemlemorzsát. Papírtörlővel töröld szárazra a garnélákat. 
  5. A rákot egyesével forgasd bele először a fűszeres lisztbe, majd a tojásba és végül a zsemlemorzsába. 
  6. A bepanírozott rákokat tedd egy tálcára, és amikor mindegyik garnéla megkapta a bundáját, akkor megkezdődhet a sütés. 
  7. Egy széles, magas falú serpenyőben hevíts fel kb. félliternyi kókuszolajat. Onnan tudhatod, hogy megfelelő az olaj hőmérséklete, hogy ha beleszórsz egy kis zsemlemorzsát, el kezd pirulni. 
  8. Közepes láng felett 3-4 perc alatt süsd aranybarnára a garnélákat. 
  9. Amikor elkészült, csepegtesd le és szedd ki szalvétával bélelt tányérra. 

Frissen, melegen tálald a mártogatóssal és a csíkokra vágott zöldségekkel.