Hozzávalók 6 személyre a tésztához:
- 100 g Benefitt mandulaliszt
- 180 g Első Pesti Malom tönköly fehér liszt
- 3 evőkanál Benefitt útifűmaghéj
- 1 teáskanál Benefitt rózsaszín finom himalája só
- 4 db közepes tojás
- 2 evőkanál Abaco extraszűz olíva olaj
A töltelékhez:
- 250 g ricotta sajt
- 1 tojás
- 1 teáskanál Benefitt rózsaszín finom himalája só
- ½ teáskanál Lakshmy őrölt feketebors
- ½ mokkáskanál Lakshmy bazsalikom
- Csipetnyi Lakshmy őrölt szerecsendió
Továbbá:
- 1 tojás a kenéshez,
- 2 evőkanál Trigramm kókuszzsír,
- 150 g bacon
Elkészítése:
- Egy nagyobb tálban keverd össze a liszteket, az útifűmaghéjat és a sót. Egy másik, kisebb tálban keverd ki a tojásokat az olíva olajjal.
- A száraz összetevők közepére készíts bemélyedést, és ebbe öntsd a tojásos keveréket. Kezd el összekeverni kanállal, majd kézzel gyúrd át finoman.
- Formázz belőle golyót és műanyag fóliába becsomagolva pihentesd hűtőben 20 percig. Amíg a tészta pihen, készítsd el a tölteléket.
- Egy tálban keverd össze a ricottát, a tojást és ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval és bazsalikommal. A tölteléket felhasználásig rakd hűtőbe.
- Miután eleget pihent a tészta, vedd ki, majd oszd el kettő egyenlő részre. Az egyik darabot nyújtsd ki téglalap alakúra egy kilisztezett munkafelületen. Próbáld meg minél vékonyabbra nyújtani.
- Ezután kb. 1 teáskanálnyi tölteléket halmozz 5-5 centiméter távolságra egymástól. Ahol éppen nincs töltelék, ott kend meg a tésztát kikevert tojással.
- A másik tészta gombócot is nyújtsd ki hasonló méretű és formájú tésztalappá.
- Óvatosan tekerd fel a második tésztalapot a sodrófára és finoman engedd rá a töltelékes tésztára.
- Nyomkodd rá az első tészta lapra a második tésztalapot úgy, hogy csak a töltelék körül nyomkodsz.
- Vágd ki a kb. 5 centiméteres raviolikat. Mindegyiknek a szélét még enyhén nyomkodd össze.
- Egy kilisztezett tálcán hagyd a tésztákat picit megszáradni.
- Forralj fel egy nagy fazék enyhén sós vizet és 7 perc alatt főzd meg benne a raviolikat, majd szűrd le.
- Pirítsd meg a kockákra vágott bacont egy nagyobb serpenyőben, kevés kókuszolajon. Ebbe a serpenyőbe öntsd át a raviolikat és picit pirítsd le őket, míg szép aranybarna színük lesz.
Melegen, tejföllel tálald! :)