Összetevők a tésztához:
- 350 g reszelt sárgarépa
- 250 g Első Pesti Malom durumbúza liszt
- 4db tojás
- 50 g Kalifa egész dió
- 200 g Interherb Gurman Demerara nádcukor
- 150 g Alsan növényi margarin
- Natur vanília paszta
- 100 ml Solio napraforgó étolaj
- 3 teáskanál Haas Natural gluténmentes sütőpor
- 2 csipet só parajdi só
- 2 teáskanál Lakshmi őrült fahéj
A krémhez:
- 150 g szobahőmérsékletű margarin
- 225 g Naturmind porcukor nádcukorból
- 500g Veganchef vegan mascarpone jellegű krém
- Natur vanília paszta
Díszítéshez:
- 2 tábla Wawel cukormentes csokoládé
- drazsé tojás
Elkészítés:
A növényi margarint kihabosítjuk nádcukorral és ízlés szerint vanília aromával. Ezután egyesével hozzá adjuk a tojásokat, majd a reszelt sárgarépát, a durvára tört diót és az olajat is és robotgéppel összedolgozzuk. Ezután hozzáadjuk az átszitált sütőporos lisztet, a fahéjat és a 2 csipet sót. Miután jól összedolgoztuk egy sütőpapírral kibélelt tepsiben 40 percig 180 Co-on tűpróbáig sütjük.
A krémhez a szobahőmérsékletű mascarponét és a margarint kihabosítjuk, hozzáadjuk a porcukrot és ízlés szerint vanília aromát. Ez a krém kerül a kihűlt répatortánk tetejére.
Díszítéshez a csokolédét felovasztjuk és vastagon egy sütőpapírra csorgatjuk. Mikor már majdnem megdermedt késsel csíkokat vágunk belőle. Ezután nincs más dolgunk, mint kis fészek alakban elrendezni a krémmel megkent kis süteménykockáink tetején a csokoládéforgácsunk, a közepébe pedig mehetnek a drazsé tojások.