Részletes termékinformáció
Napjainkban az emberi fogyasztásra termesztett és feldolgozott, gondosan válogatott egész szemű zabot megtisztítják külső héjától, majd malomüzemi tisztítás és előkészítés után, gőzöléssel, hengerek közti lapítással állítják elő. A zabpehely tartalmazza a zabszemekben lévő táplálkozás-élettani szempontból fontos alkotóelemeket, fehérjéket, élelmirostokat, természetes vitaminokat, és ásványi anyagokat.
Élettani hatásai:
- Gazdag B vitaminban és E vitaminban
- Vas, kálium, kalcium, foszfor és magnézium is található benne
- Növény létére nagy a fehérjetartalma
- Regenerálja az idegeket, élénkíti, táplálja az egész idegrendszert
- Ajánlott a fogyasztása bőr és emésztési panaszoknál
- Ajánlott továbbá kimerültség és fokozott stressz esetén
- Gyulladásgátló anyagokat tartalmaz, nyugtatja a gyomrot, beleket
- Természetes lúgosító hatásával a szervezet savasodását képes megkötni, megszüntetni
- A rák megelőzését is elősegítheti. Oldhatatlan rostjai ugyanis csökkentik egyes savak toxicitását. Emellett a benne lévő fitokemikáliák is rákmegelőző hatással bírnak.
- Teltségérzetet okoz. Akik reggel zabpelyhet esznek, kevésbé hajlamosan ebéd előtt nassolni.
Tápanyagok 100 g termékben:
Energia 1566 kj / 372 kcal
Zsír 7 g
- amelyből telített zsírsavak 1,3 g
Szénhidrát 59 g
- amelyből cukrok 1 g
Fehérje 13 g
Só g
Felhasználás:
Dupla mennyiségű vízben, vagy (növényi) tejben 5-10 perc alatt zabkását főzhetünk belőle, de alkalmas különféle sütemények és kekszek elkészítésére is.
Tárolás:
Száraz és hűvős helyen tárolandó.