Részletes termékinformáció
Szafi Reform Paleo nyújtható lisztkeverék sós ételekhez (gluténmentes, paleo és vegán) 500 g
Sokoldalúan felhasználható szénhidrátcsökkentett, gluténmentes lisztkeverék. Élesztő hozzáadása nélkül könnyen készíthetünk a lisztkeverékből sós kelt tésztás péksüteményeket, a weboldalon megadott recepteket követve! Például: pizzás csiga vagy croissant, perec, sós batyuk, rétesek, piték…
Tojásmentes pékáruk készítésére is alkalmas ez a lisztkeverék!
Összetétel:
tápiókakeményítő, kókuszliszt, szezámmagliszt, útifűmaghéj, bambuszrost, térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), só, sűrítő anyag (konjakgumi), savanyúságot szabályzó anyag (citromsav).
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
Allergének:
A termék mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat, csillagfürtöt tartalmazhat!
Átlagos tápérték 100g termékben:
Energia : 1369 kJ / 326 kcal
Fehérje: 16 g
Szénhidrát: 44,6 g
- amelyből cukrok: 5,6 g
Zsír: 5,4 g
- amelyből telített zsírsavak: 3,6 g
Rost: 18 g
Só: 2,3 g
100 g lisztkeverék energiatartalmából 144 kJ / 36 kcal energia származik élelmi rostokból.
Felhasználási javaslat:
-45%-al csökkentett szénhidrát-tartalmú pizzás croissant recept
Hozzávalók (6 db croissant-hoz, 340 grammhoz):
- 120 g Szafi Reform paleo kelt tészta helyettesítő nyújtható sós liszt
- 35 g Szafi Reform meleg kókuszolaj– folyékony (!)
- 140 g meleg (!) víz
- 1 M-es tojásfehérje (32 g)
Töltelék:
- 50 g sűrített paradicsom
- 10 g Szafi Reform barbecue fűszersó
- 1 g Szafi Reform négyszeres erősségű cukorhelyettesítő
- 5 g Szafi Reform bambuszrost liszt
Elkészítés:
- Első lépésként öntsük össze a 4 hozzávalót, majd nagyon gyors mozdulatokkal keverjük, végül dagasszuk csomómentesre. (kb. 1-2 perc mire eléri a tökéletes állagot)
- 5-10 percig pihentessük, majd nyújtófával nyújtsuk ki a tésztát kör alakúra.
- Az így kapott tésztát, kenjük meg a töltelékkel, vágjuk 6 részre, majd készítsünk belőle croissant.
- Ezután előmelegített sütőben légkeveréses funkción 180 fokon 25 perc alatt süssük készre.
- Miután kisült nagyon fontos, hogy várjuk meg, hogy teljesen hűljön ki, és csak ezután fogyasszuk!
Tárolás:
Száraz, hűvös helyen tárolandó!
Forrás:gyártó/forgalamzó 2023. december