BIO GREENMARK AMARÁNT LISZT 250G
BIO GREENMARK AMARÁNT LISZT 250G
BIO GREENMARK AMARÁNT LISZT 250G
Termékadatok
Termékkód:
49208
Vonalkód:
5999562481400
Kiszerelés:
250 g
Áfa-kulcs:
27 %
Egységár:
6.124 Ft / kg
Bolti elérhetőségek mutatása
Bruttó 1.531 Ft

Webshop raktáron

Részletes termékinformáció

Az amaránt liszt jó kiegészítője a reformétkezésnek, melyet a különböző étrendek követői fogyaszthatnak: legyen szó diétáról, veganizmusról vagy vegetarianizmusról.

A barnás-szürkés színű liszt sűrítő hatása jelentős, ezért használatánál erre figyelni kell. Az amaránt liszt az amaránt magból készül, így ugynazokkal a tulajdonságokkal rendelkeznek, Kitűnő kálcium, magnézium és cink valamint egyéb mikroelem forrás. Nemcsak a gabonákat, de valamennyi fontos növényi táplálékunkat figyelembe véve az amaránt vastartalma kiemelkedő mind mennyiségét, mind biológiai hasznosulását tekintve.

Kalcium tartalma nemcsak meghaladja a tejét, hanem biológiai hasznosulását tekintve a legjobb kalcium forrást jelentő élelmiszerré teszi az amarántot.

Ásványi anyag tartalma: kálcium, vas, kálium, nátrium, foszfor, magnézium, cink

Vitaminok: B1, B2, B3, B6, C

Jótékony hatása: támogatja a szívizom működését, frissen tartja az elmét

Tápanyagtartalom 100g-ban:
Energia 1513 kJ/ 359 kcal
Fehérje 14,2 g
Szénhidrát/Cukor  56 g/0,39 g
Zsír/Telített zsír 6,3 g/1,9 g
Rost  11 g
Nátrium 21 mg

Felhasználás:
Az amarántból pirított, puffasztott, pattogatott, extrudált termékeket is készítenek, ezeket keverhetjük müzlibe, joghurtba, kefirbe. Őrleményéből kását, krémlevest, lisztjéből  pedig  (magas keményítőtartalma miatt) kenyeret, tésztákat, süteményeket lehet készíteni. Panírozáshoz is alkalmas. Semleges íze miatt, sósan és édesen is elkészíthető.

Kernyér amarant liszttel

Hozzávalók:

  • 25 dkg finomliszt (finom)
  • 10 dkg teljes kiőrlésű liszt (búza)
  • 12 dkg amarántliszt
  • 1 púpozott ek lenmagliszt
  • 1 púpozott ek finomliszt
  • 1 ek tejpor
  • 1 ek sikér (búza)
  • 1 tasak (7 gr) instant élesztő
  • 2 kávéskanál só
  • 4 dl víz
  • 1 ek kókuszolaj (vagy másféle zsíradék)

Elkészítése:
Egy kenyérsütő formát sütőpapírral kibélelünk. A hozzávalókat beleszitáljuk egy keverőtálba, összekeverjük, és langyos víz hozzáadásával a robotgép dagasztó karjával megdagasztjuk. A kezünket beolajozzuk (mivel a massza eléggé ragad), és cipót formázunk a tésztából. Belehelyezzük a kenyérsütő formánkba. A tűzhely közelében vagy fűtőtesten megkelesztjük. Közben előmelegítjük a sütőt, ha megkelt a tésztánk belehelyezzük, és megsütjük.

Származási ország:  Ukrajna

Forrás:gyártó/forgalmazó 2018 március

A Herbahaz.hu-n megjelenő termékek leírását rendszeresen ellenőrizzük, és mindent megteszünk azért, hogy a lehető legtöbb és legpontosabb információt nyújtsuk Önnek a vásárláshoz. Azonban a termékek összetevői változhatnak, és ez befolyásolhatja a tápanyagösszetételt és a termékekben előforduló allergéneket is, ezért nem tudunk felelősséget vállalni az oldalon közölt információért. A termékfotók tájékoztató jellegűek, a csomagolásban eltérés lehetséges.

A legfrissebb adatokat minden esetben a termék cimkéje tartalmazza, ezért kérjük, hogy a termékek használata előtt olvassa el a csomagoláson található adatokat. Amennyiben kérdése lenne a termékekkel kapcsolatban, kérjük, keresse vevőszolgálatunkat az info@herbahaz.hu e-mail címen!

A Herbaház webáruházban közzétett adatok a vásárláshoz nyújtanak segítséget, ezeket az adatokat a Bennovum Kft. írásbeli hozzájárulása nélkül nem lehet másolni vagy egyéb módon felhasználni. A készletadatok tájékoztató jellegűek, amennyiben a termékek pontos elérhetőségét szeretné tudni, kérjük keresse emailben vagy telefonon az Önhöz legközelebbi Herbaház üzletet!

Legnépszerűbb termékeink