Részletes termékinformáció
A kakaóvaj minden csokoládé legfontosabb alapanyaga, ennek köszönhető, hogy a csokoládé az ember szájában szinte ‘elolvad’. A kizárólag minőségi kakaóvaj hozzáadásával készített finomságokkal a nassolás is bűntudatmentes lehet!
A Nature Cookta Kakaóvaj enyhén kakaó ízű, természetes zsiradék, melyet a kakaó gyártása során nyernek ki a fa termésének magjából.
Összetevők:
100% tisztaságú PPP (Pure Prime Pressed=finomítatlan) kakaóvaj
Átlagos tápérték 100 g-ban:
Energia: 3771 kJ/900 kcal
Zsír: 100 g
- amelyből telített zsírsavak: 62 g
Felhasználási lehetősége igen sokoldalú:
- Főzéshez, sütéshez, csokoládék, bonbonok készítéséhez is ajánlott.
- A Nature Cookta Kakaóvajat nem csak édes ételekhez használhatjuk fel, hanem a sós finomságokhoz is. Elsőre furcsának tűnik a gondolat, hogy édes alapízű zsírral készítsük el sós ételeinket, de olyan lágyságot kölcsönöz azoknak, hogy mindig feledhetetlen ízélményben részesíti a kóstolóját. Ellentétben más zsírokkal kis mennyiség is elég belőle. A csokoládé alapízét szintén a kakaóvaj határozza meg.
- Kakaó hozzáadása nélkül fehér csokoládénak is kiváló. Néhány bonbon, csokoládés sütemény elkészítésénél fontos, hogy a csokoládéréteg vékonyan kerüljön fel a desszertre, ezért ennek a legegyszerűbb módja, ha a megvásárolt jó minőségű csokoládét kakaóvajjal vegyítjük.
- Felhasználhatjuk zselatin alternatívájaként is. Az elkészített desszertek lágyak és nagyon ízletesek lesznek.
- A kakaóvaj felhasználható csokoládé pasztákhoz, szirupokhoz, masszához és courverture készítéséhez is. A couverture kifejezést professzionális szakemberek kizárólag a magas minőségű, tükörfényes, krémesen lágy csokoládéra használják, mely nagyon könnyen elolvad az ember szájában.
Tárolás:
A kakaóvajat száraz helyen tárolja és olyan anyagoktól távol, amelyektől idegen szagot vehet át, mert károsan befolyásolhatják minőségét.
Figyelmeztetés:
A kakaóvaj fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet.