Részletes termékinformáció
Kevesebb fitinsavat tartalmaz, mint a hüvelyesek többsége. A fitinsav okozza a haspuffadást és a bélgázok képződését. A vöröslencse káliumban gazdag és a B-vitamin csoport számos tagját tartalmazza: niacint (B3), riboflavint (B2), tiamint (B1), pantoténsavat (B5).
Összetevők:
Vöröslencse
Allergének:
glutén
Átlagos tápérték adatok 100g termékben:
Energia (kJ) 1626 / (kcal) 385
Zsír 1,8 g
- ebből telített zsírsav 0,5 g
Szénhidrát 62 g
- ebből cukor 3,3 g
Fehérje 23,6 g
Só 0 g
Rost 12,6 g
Felhasználás:
Főzés előtt bő vizzel öblítse át. 6 dl sós, nem lobogó vízben 9 perc alatt puhára fő. A tasak eltávolítása után további fűszerekkel, alapanyagokkal ízesíthető, gazdagítható.
Tárolás:
Száraz, hűvös, kártevő mentes helyen tárolandó.
Származási hely: Magyarország
Forrás: gyártó/forgalmazó 2023 július