Részletes termékinformáció
A bulgur gazdagabb rostokban, vitaminokban és ásványi anyagokban, mint a rizs vagy a kuszkusz. Glikémiás indexe 46, míg a sima rizsé 70-90 körül van.
A bulgur folsavban, foszforban, magnéziumban, káliumban, vasban gazdag. Kismamáknak a folsav tartalma miatt ajánlott. A bulgur rosttartalma több mint 5-szöröse a barna rizsének, ezért fogyókúrában, inzulinrezisztenciában, cukorbetegségben, valamint egészséges táplálkozásban is kiváló alternatíva. (élelmi rost: bulgur: 18,3 g, barnarizs: 3,5 g)
Székrekedés, enyhe emésztés esetén különösen ajánlott, természetesen bőséges folyadékfogyasztás mellett. A többi gabonához hasonlóan a B1-, B2-, B6-vitaminokhoz jutunk hozzá a fogyasztásával, így támogatja a szénhidrát-, fehérje- és zsíranyagcserét, valamint az idegrendszer megfelelő működésében is hasznos táplálék. Különösen magas az E-vitamin tartalma.
Összetevők:
100% búzatöret
Allergének:
glutén
Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia: 1462 kJ (345 kcal)
Zsír: 1,1 g
- ebből telített: 0,3 g
Szénhidrát: 68 g
- ebből cukrok: 2,9 g
Fehérje: 12,7 g
Só: 0,01 g
Felhasználás:
1,5 liter vizet forraljon fel, adjon hozzá egy teáskanál sót. A főzőtasakot tegye a tűzről levett forró vízbe 22-24 percre. A bulgurt lepje el a víz. Csepegtesse le a vizet, majd a tasakot vágja fel és tálalja a bulgurt.
Tárolás:
száraz, hűvös helyen tárolandó!
Származási hely: Törökország/Ukrajna
Forrás: gyártó/forgalmazó 2023 július