Részletes termékinformáció
A Himalaya só Pakistan Punjab régiójából származik. Mai napig nagyrészt kézzel bányásszák és csupán minimális feldolgozáson megy keresztül. Nem adnak hozzá adalékanyagokat és színét a benne található ásványi anyagoknak köszönheti, nem mesterséges színezéknek.
Jelentőség, hatás:
A konyhasóhoz hasonlóan főleg nátrium-kloridból áll (98%), de ezen kívül tartalmaz számos más ásványi anyagot is. Ez ugyan vonzónak tűnhet, de ha figyelembe vesszük, mennyire kis mennyiséget használunk kézi sózásra, az így bevitt ásványi anyagok mennyisége szinte egyenlő a nullával.
Azoknak, akiknek egészségügyi probléma miatt ügyelniük kell a sóbevitelükre, Himalaya sóból sem fogyaszthatnak mértéktelenül, illetve akinek orvosa jódozott konyhasót ajánlott, inkább azt válassza, hiszen a Himalaya só nem tartalmaz jódot (vagy más forrásból kell fedeznie a napi jódbevitelét).
Összetevők:
himalájai só
Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia: 0 kJ (0 Kcal)
Zsír: 0 g
- ebből telített: 0 g
Szénhidrát: 0 g
- ebből cukrok: 0 g
Fehérje: 0 g
Só: 98 g
Felhasználása:
megegyezik a közönséges konyhasóéval, nincs semmilyen mellékíze, hasonlóképpen oldódik. Táplálkozási célokon kívül is használható, például fürdősó keverékekben is előfordul Himalaya só.
Tárolás:
Száraz, hűvös helyen tárolandó!
Származási hely: Pakisztán
Forrás: gyártó/forgalmazó 2023 március