Részletes termékinformáció
100% étkezési minőségű szódabikarbóna, azaz nátrium-hidrogén-karbonát Az étkezési szódabikarbóna nagyon finom, porszerű állagú.
Rengeteg módja ismert a felhasználásának:
- sütéshez és főzéshez (pl a süteményeket lágyabbá teszi)
- alkalmas a gyomor telítettség enyhítésére háztartásban (sterilizáló és gombaölő tulajdonsága van)
- szagtalanít - házi krémdezodorodba is ezt a fajtát javasoljuk
- lábáztatásra, méregtelenítésre, lúgosításra
- fogmosásra, arcmosásra, pakolásként, hajmosásra
Az étkezési szódabikarbóna az egyik legismertebb konyhai adalékanyag, tulajdonképpen a nátrium-hidrogénkarbonát elnevezésű vegyület köznapi neve. A fehér, kristályos szemcséjű alapanyaggal leggyakrabban finomított por formában találkozunk.
A marha- vagy vadhúsok nehezebben főnek át, ezért hatékonyabbá tehetjük a főzést a német gyártású Nature Cookta étkezési Szódabikarbóna segítségével. A sütemények szerelmesei is szép, egyenletes tésztát kapnak, ha sütés során felhasználják.
SZÓDABIKARBÓNA FELHASZNÁLÁSA A TÖRTÉNELEMBEN
A sütőpor egy háziasszony számára nem ismeretlen, azt azonban kevesen tudják, hogy fő alkotó elemét, a szódabikarbónát milyen régóta és mennyi dologra használták őseink. A népi bölcsességek szerint nem csak a fogak tisztítására és fehérítésére alkalmazták, hanem vízzel elkeverve bőr és testradírként is. Dezodorként is funkcionált a kellemetlen testszag semlegesítésére. Elengedhetetlen összetevője volt az otthoni takarításnak, tisztításnak, súrolószerként és folttisztítóként egyaránt alkalmazták. A szódabikarbóna ph semlegesítő hatással bír savas és lúgos anyagokkal való érintkezésnél. Ennek köszönheti szagmentesítő tulajdonságát is, melyet a lakás minden pontján tudtak kamatoztatni. Sokoldalú felhasználása tette népszerűvé és a mindennapok legfőbb eszközévé.
SZÓDABIKARBÓNA A KONYHÁBAN
Leggyakoribb felhasználási módja azonban a konyhához köthető: számos ételünk elkészítésénél használhatjuk.
A Nature Cookta étkezési Szódabikarbóna a tésztáknak könnyű, lyukacsos textúrát kölcsönöz. Ahhoz, hogy ezt az eredményt érjük el, az előkészítésnél adjunk valamilyen savas anyagot, egy kis citromlevet, ecetet vagy aszkorbinsavat a még nyers alapanyaghoz. Ezzel a módszerrel gyönyörű kenyereket, süteményeket, muffinokat készíthetünk.
Élénk színüket megőrzik a zöldségek, ha főzéskor egy kis szódabikarbónát is adunk a vízhez, valamint gyorsabban is puhulnak.
Tartalmaz: 100% szódabikarbóna (nátrium-hidrogén-karbonát)
Kiszerelés: 250g
Figyelmeztetés:
A szódabikarbóna fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet.