Részletes termékinformáció
Vegán, gluténmentes, alacsony glikémiás indexű (35) természetes édesítőszer. A szervezetben lassan szívódik fel és nem emeli meg nagyon a vércukorszintet.
A kókuszpálma virág nektárjából készült tradicionális ázsiai édesítőszer, mely ma az egyik leginkább ajánlott cukorfajta. Számtalan jótékony egészségügyi hatása miatt „csodacukornak” is nevezik. A legkorábbi írott anyag készítéséről és fogyasztásáról 5000 évvel ezelőtt készült, feldolgozásának módja azóta semmit nem változott, csak víztartalmát párologtatják ki a virágból nyert szirupból. Tehát fehérítetlen és finomítatlan, íze enyhén karamellás, nem kókusz ízű. Teába, kávéba, süteményekbe, és főzéshez is használhatjuk.
Magas ásványi anyag tartalmú termék, a barna nádcukorhoz képest 18-szor több kálium, 30-szor annyi foszfor, és több mint 10-szer annyi cink található benne, emellett magnézium-, cink-, vas-, B1, B2, B3 és B6 vitaminforrás. A kókusznektárban 16 féle aminosav található, legnagyobb mennyiségben a glutamin, ami támogatja az immunrendszer működését, és sport esetén hozzájárul az izmok növekedéséhez és regenerációjához.
Nagyobb mennyiségben tartalmaz inozitolt is, ami pedig védi a májat, megakadályozza a zsírok lerakódását a májban és az epében, fokozza a zsírfelhasználást a szervezetben, így elősegítve a zsírégetést. Véd a koleszterin érfalakban való lerakódásától, mert növeli annak felhasználását. Emellett nyugtató hatásáról is ismert.
Összetevők:
100% kókuszvirágcukor
Tápanyagtartalom 100 g termékben:
Energia 1625 kJ / 388 kcal
Zsír 1,0 g
- ebből telített 0,5 g
Szénhidrát (szacharózban kifejezve) 93,4 g
- ebből cukor 90,1 g
Fehérje 1,2 g
Só 0,6 g
Tárolás:
Száraz, hűvös helyen.
Származási hely: Indonézia