Részletes termékinformáció
A sárgaborsót zöldborsóból állítják elő hántolással, szárítással. Az előállítási folyamat során a legvékonyabb héjától is megfosztják a borsószemeket, így a kerek szemek két félre esnek szét. Nálunk ezért feles borsónak is nevezik. A magyar konyhában kedvelt alapanyag. A Cereale Lorenzo sárgaborsót köretnek, salátának, levesnek ajánljuk.
Tápérték adatok 100g termékben:
Energia: 1427kj/341kcal
Zsír: 1,5g
- amelyből telített zsírsavak: 0,5g
Szénhidrát: 63,0g
Fehérje: 19,0g
Só: 0,15g
Elkészítés:
A sárgaborsót áztatással puhítsuk elő. Lehetőleg egy éjszakát álljon hideg vízben. Szűrjük le, majd friss vízzel felöntve, ízlés szerint fűszerezve 15-20 percig főzzük. Rántással tovább sűríthetjük. Bármilyen sült vagy szaftos húshoz kínálhatjuk. A világ minden táján ismerik és használják, így számos fűszerezési és felhasználási módja lehetséges.
Forrás: gyártó/forgalmazó 2025. április