Részletes termékinformáció
A csicseriborsó élelmirost tartalmának hála tökéletesen alkalmas a székrekedés megelőzésére, illetve kezelésére. Rendszeres fogyasztása esetén elérhetjük, hogy vér koleszterinszintünk csökkenjen, így csökkenhet a szív-, és érrendszeri megbetegedések kialakulása is. Alacsony zsír- és magas rosttartalma kedvezően hat a fogyókúrázókra. A növény magában foglal karotint, valamint E-vitamint is.
Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia 1448 kJ (343 kcal)
Zsír 6,2 g
- amelyből telített zsírsavak 0 g
Szénhidrát 48,7 g
- amelyből cukrok 5 g
Fehérje 19,2 g
Rost 8 g
Só 0,18 g
Elkészítés:
Elkészítése: Háromszoros mennyiségű vízben áztatjuk kb. 12 órát, majd kb. egy órát főzzük.
Tipp: szódabikarbóna hozzáadásával a főzési idő csökkenthető.
Tárolás:
száraz, hűvös helyen
Származási hely: Törökország, Kanada, Oroszország, Argentína