Részletes termékinformáció
Az indiai, török, spanyol konyhák rendszeresen használt növénye.
Mire jó a csicseriborsó?
A csicseriborsó élelmirost tartalmának köszönhetően kiválóan alkalmas a székrekedés megelőzésére, illetve kezelésére. Rendszeres fogyasztása esetén elérhetjük, hogy vér koleszterinszintünk csökkenjen, így csökkenhet a szív-, és érrendszeri megbetegedések kialakulása is. Alacsony zsír- és magas rosttartalma kedvezően hat a fogyókúrázókra. A növény tartalmaz karotint, valamint E-vitamint is.
Termékjellemzők:
- 100% bio
- Csicseriborsó
- Laktózmentes
- Nem Génmanipulált
- Vegán termék
Tápanyagtartalom 100g-ban átlagosan
Energia (kJ / kcal) 1384 / 331g
Fehérje (g ) 21,7g
Szénhidrát (g) 73,4g
Zsír (g) 1,5
Ásványi anyagok: kálcium, vas, kálium, nátrium, foszfor, magnézium
Vitaminok: B1, B2, B3, B6, C, E
Felhasználása:
A humusz fő alapanyaga. Levesek, főzelékek készíthetők belőle. 8-10 óra áztatást igényel.
Főzése:
A csicseri borsó főzési ideje minimum 30 perc, ha előző este beáztattuk. Egy csipet szódabikarbóna hozzáadásával csökkenthetjük ezt az időt.
Diéták:
A csicseriborsó ballasztanyagai hatékony segítséget jelentenek az emésztőrendszer salaktalanításában, ezáltal a szervezet méregtelenítésében is. Magas proteintartalmának köszönhetően vegetáriánus étrendbe is beilleszthető. Alacsony a glikémiás indexe, így sokáig telítettség érzést ad. Candida diéta során is fogyasztható.
Receptek:
Hummusz, csicseriborsó leves, napraforgómagos hummusz
Forrás: gyártó / forgalmazó - 2023