Hozzávalók:

A tésztához:

35 dkg teljes kiörlésű rozsliszt
15 dkg teljes kiörlésű búzaliszt
20 dkg kókuszzsír
1 tojás
8 dkg nyírfacukor
1,5 dl natúr joghurt
2 dkg élesztő
1 teáskanál cukor
1 citrom reszelt héja
csipet só

A kenéshez: 1 tojás


A mandulás-vörösáfonyás töltelékhez:


30 dkg őrölt mandula
10 dkg aszalt vörösáfonya
15 dkg nyírfacukor 
2 teáskanál mandula aroma 
fél citrom reszelt héja
0,80 dl forró tej


A mákos-almás töltelékhez:


30 dkg őrölt mák 
10 dkg reszelt alma 
15 dkg nyírfacukor 
1 teáskanál vanília aroma 
1 teáskanál őrölt fahéj 
fél citrom reszelt héja 
0, 70 dl forró tej

Elkészítése:

1. A joghurtot meglangyosítjuk, belekavarjuk az élesztőt és az 1 teáskanál barnacukrot
2. A kókuszzsírt egy picit mikróban megolvasztjuk, de csak annyira, hogy ne legyen teljesen kemény.
3. Ezután az összes hozzávalót tésztává gyúrjuk.
4. A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, egyenként fóliába csomagoljuk, és 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Ezalatt elkészítjük a töltelékeket: mindkét töltelék esetében a hozzávalókat egy-egy tálban összekavarjuk, majd ráöntjük a forró tejet és összekavarjuk. Felhasználásig hűtőszekrénybe tesszük.
5. A négy tésztacipót kivesszük, óvatosan megnyomkodjuk, hogy a kéz melegétől kissé megpuhuljon, és lehessen nyújtani.
6. Ezután mindeniket egyenként téglalap alakúra nyújtjuk, és kettőt mákos, kettőt pedig mandulás töltelékkel kenünk meg. Kézzel rátapasztjuk a kemény tölteléket úgy, hogy a szélein 1-1 cm tésztát üresen hagyunk.
7. Mind a négy szélét visszahajtjuk, és nagyon óvatosan (törékeny a tészta) felcsavarjuk.
8. A négy bejglit ezután egy nagy sütőpapíros tepsire helyezzük, egymáshoz nem túl közel, és 1 órát pihentetjük.
9. Ezután éjszakára hűtőszekrénybe helyezzük, reggel pedig kivesszük, és szpbahőmérsékleten hagyjuk 3-4 órát kelni.
10. Lekenjük villával felvert tojással, és 180 fokos sütőben kb 35 perc alatt pirosra sütjük (légeveréses sütőben 160 fok, 20 perc).