Hozzávalók:
- 2 csésze quinoa
- 1 csésze zabliszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál sütőpor
- ¼ teáskanál himalája só
- 3 evőkanál kókuszzsír
- 2 csésze mandula/ rizsital
- 1 evőkanál juharszirup
- 1 evőkanál almaecet
- fekete szezámmag díszítésnek

 

Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 190-200 fokra. Kókuszzsírral kenjünk ki egy vekniformát vagy egy kerámia tálat. 
2. A nyers quinoát turmixoljuk össze pár perc alatt, míg lisztszerű port nem kapunk, majd öntsük egy keverőtálba a zabliszttel, szódabikarbónával, sütőporral és a sóval. Keverjük össze és morzsoljuk el a kókuszzsírral. 
3. Egy másik edényben keverjük össze a nedves hozzávalókat (mandulaital, juharszirup, almaecet) és öntsük rá a száraz hozzávalókra, majd egy spatula segítségével dolgozzuk össze az egész keveréket.
4. Öntsük a masszát a kikent formába (nem kell lelapítani), szórjuk meg a tetejét szezámmaggal és rakjuk be a sütőbe 60 percre. Az első 30 percre rakjunk a tetejére egy alufóliát, hogy ne égjen meg, majd vegyük le. Tűpróbával ellenőrizzük, mielőtt kivesszük!
5. Ha kész, pihentessük egy órát, majd vágjuk körbe egy késsel és borítsuk ki. Mielőtt szeletelnénk, várjuk meg, míg teljesen kihűl!

Tipp1: a maradék quinoát készítsük el köretnek, önmagában is finom, de tehetünk bele zöldségeket is.
Tipp2: vegán vendégünknek készítsünk hozzá egy finom céklás humuszt, mennyei együttes! 

Az egészséges hozzávalókat természetesen megtalálod a Herbaház áruházaiban és webshopunkon is!

 

 

 

További receptekért kattins ide (nem csak ünnepi alkalmakhoz):

Mindenmentes kókuszos álom 
Tej- és cukormentes tojáslikőr 
Céklás humusz
Zserbó gluténmentesen, édesítőszerrel 
Mindenmentes kókuszgolyó