Hozzávalók 6 személyre:
- 2 evőkanál Abaco extraszűz olívaolaj
- 2 nagyobb póréhagyma felszeletelve, alaposan átmosva
- 2 gerezd fokhagyma
- 700 g főzni való burgonya
- 800 ml zöldségalaplé
- 250 ml Alpro rizs főzőkrém
- 80 g 827 Kitchen vegán sós pörc
- 1 teáskanál Benefitt rózsaszín finom himalája só
- ½ teáskanál Lakshmy őrölt fehérbors
- Csipet Lakshmy kakukkfű
- Csipet Lakshmy őrölt szerecsendió
Elkészítése:
Egy közepes lábosban hevítsd fel az olajat. Szórd bele a szeletelt póréhagymát, majd sózd, borsozd és kb. 5 percig pirítsd gyakori kevergetés mellett. Add hozzá a fokhagymát, majd a kockákra vágott burgonyát. Kb. 2 percig pirítsd, majd öntsd fel a zöldségalaplével. Ízesítsd kakukkfűvel, szerecsendióval, majd forrald fel. Fedd le és gyöngyözve forrald 20-25 percig, amíg a burgonya megpuhul. Vedd le a tűzről és botmixer segítségével turmixold simára. Add hozzá a főzőkrémet. Ha még szükséges, ízesítsd sóval, borssal.
Merd ki tálakba a kész levest és összetört vegán pörccel, melegen tálald.