Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 800 g lazacpisztráng
  • 2 csomag Domi Fruit hajdinás réteslap (57352) 
  • 450 g Frosta aprított fagyasztott spenót (57539)
  • 250 g ricotta 
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojássárga
  • 4 evőkanál Foufas Prémium görög olívaolaj (45607)
  • Ízlés szerint Benefitt parajdi só (48821) 
  • Lakshmi őrölt feketebors (26956)

 

Elkészítése:
A lazacpisztrángot ízesítsd sóval, borssal, majd olíva olajon piríts rá egy kis kérget. Ezután tedd félre. A spenótot egy kis olíva olajon olvaszd fel, reszeld bele a 3 gerezd fokhagymát, sózd és borsozd, majd főzd puhára. Ezután keverd bele a ricottát. A réteslapokat tekerd ki, kend meg a spenótos-ricottás krémmel, fektesd rá a félig megsült pisztráng filét és tekerd bele a tésztába. Kend meg a tetejét tojássárgával. 170-180°C-on kb. 20 perc alatt süsd aranybarnára.

 

 

 

Szerző:

 

Süle Alexandra
dietetikus
Herbaház, Budapest Százados út