Egy igazán izgalmas, ütős vendégváró finomság, amivel megmutathatod a kételkedő rokonoknak is, hogy a vegán ételek igenis finomak.

Hozzávalók 6 személyre:
- 70 g brokkoli csíra (Dénes Natura csíráztatásra való brokkoli magból)
- 40 g spenót
- 50 ml Abaco extraszűz olíva olaj
- 3 evőkanál Greenvie parmezán ízű növényi sajt
- 3 evőkanál Bagoila hántolt kendermag
- 2 teáskanál Benefitt sörélesztő pehely
- ½ teáskanál Salins tengeri só
- 2 gerezd fokhagyma
Tálaláshoz:
- pirított kenyér, avokádó vagy Violife görög fehér sajthelyettesítő
Elkészítése:
Késes aprítóban először aprítsd fel a fokhagyma gerezdeket. Add hozzá a brokkolicsírát, és még egyszer nyomj rá az aprításra. Ezután add hozzá a spenótot, a kendermagot és a parmezán ízű sajthelyettesítőt, majd ízesítsd sóval és sörélesztő pehellyel. Pürésítsd addig, amíg majdnem teljesen elérted a kívánt állagot. Ekkor öntsd bele az olíva olajat és turmixold simára. A kész pestót tárold hűtőszekrényben a felhasználásig, és 4 napon belül fogyaszd el. Mi imádjuk pirított kenyérrel és Violife görög fehér sajthelyettesítővel!
Amikor kihűlt, morzsold tetszőleges méretű darabokra. Légmentesen záródó edényben tárold felhasználásig.