Hozzávalók a körteszószhoz:

  • 3 evőkanál Natural Ghí tisztított vaj
  • 1 db mogyoró hagyma
  • 2 csapott evőkanál frissen reszelt gyömbér
  • 400 g hámozott, kockákra vágott körte
  • 1 csipet Lakshmy morzsolt rozmaring
  • 1 csipet Lakshmy őrölt feketebors
  • 3 evőkanál frissen facsart lime lé
  • 2 evőkanál Bertalan virágméz 


Hozzávalók a sajtfalatokhoz 6 személyre: 

  • 360 g cheddar sajt
  • 2 db tojás
  • 4 evőkanál Dia-Wellness csökkentett szénhidrát tartalmú lisztkeverék
  • 50 g Naturfood pekándió 
  • 1 csipet Fűszerész fokhagymapor
  • 1 csipet Salins finom tengeri só 
  • 1 kávéskanál Lakshmy őrölt szerecsendió
  • 1 késhegynyi Lakshmy őrölt feketebors
  • 100 g Natural kölesprézli


A sütéshez
Trigramm kókuszzsír


Elkészítése: 
Elsőként készítsd el a szószt. Egy kisebb lábosban melegítsd fel a tisztított vajat. Add hozzá az apróra vágott hagymát és a reszelt gyömbért. Pirítsd egy percig, majd keverd hozzá a kockákra vágott körtét. Párold további egy percig, majd öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Ízesítsd rozmaringgal, borssal. Kb. 6 perc forralás után vedd le a tűzről a lábost és add hozzá a lime levet és a mézet. Botmixerrel készíts belőle homogén állagú mártást. 
A sajtfalatokhoz reszeld le a cheddar sajtot, majd aprítsd apró darabokra a pekándiót. Egy nagy tálban keverd össze a sajtot, a tojásokat, a lisztet, a pekándiót és a fűszereket. Gyúrd össze alaposan, majd 30 percre tedd a hűtőbe. Formázz a masszából kb. 24 golyót és hempergesd meg őket a kölesprézliben. Egy tálcát bélelj ki papírtörlővel, egy magas falú serpenyőben pedig hevítsd fel a kókuszzsírt 180 fokra. Ha ennél alacsonyabb a zsiradék hőmérséklete, akkor a golyók nagyon megszívják magukat, ha pedig magasabb, hamar megégnek. Pár perc alatt szép aranybarnára sülnek a golyók. Szedd ki őket a papírtörlővel kibélelt tálcára. Minél előbb, még melegen tálald a körteszósszal.