Hozzávalók:
150 g hajdinapehely
50 g amaránt pehely
160 g kókuszreszelék
150 g mandulaliszt
90 g kókuszliszt
200 g olvasztott kókuszvaj
80 g nyírfacukor
3 evőkanál meleg víz
mandula pehely díszítésnek
Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 175 fokra.
2. Az olvasztott kókuszvajba belekeverünk minden hozzávalót és összegyúrjuk. Diónyi nagyságú golyókat formázunk a tésztából, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, és kicsit lelapítjuk.
3. Díszítsük a mandulapehellyel, esetleg dióval, de önmagában is nagyon finom. 12-15 perc alatt süssük aranyszínűre.
Tipp: Díszítheted aszalt gyümölccsel is, de bele is gyúrhatod, például egy kis mazsola vagy aszalt meggy nagyon feldobja az ízét és változatosabb lesz a végeredmény.
Vigyázat! A kollégáknál is megindulhat a nyáltermelés, ha meglátják és megérzik az illatát ;)