
Hozzávalók:
- 150 g hajdinapehely
- 50 g amaránt pehely
- 160 g kókuszreszelék
- 150 g mandulaliszt
- 90 g kókuszliszt
- 200 g olvasztott kókuszvaj
- 80 g nyírfacukor
- 3 evőkanál meleg víz
- mandulapehely díszítésnek
Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 175 fokra.
2. Az olvasztott kókuszvajba belekeverünk minden hozzávalót és összegyúrjuk. Diónyi nagyságú golyókat formázunk a tésztából, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, és kicsit lelapítjuk.
3. Díszítsük a mandulapehellyel, esetleg dióval, de önmagában is nagyon finom. 12-15 perc alatt süssük aranyszínűre.
Tipp: Díszítheted aszalt gyümölccsel is, de bele is gyúrhatod, például egy kis mazsola vagy aszalt meggy nagyon feldobja az ízét és változatosabb lesz a végeredmény.
Vigyázat! A kollégáknál is megindulhat a nyáltermelés, ha meglátják és megérzik az illatát ;)