Hozzávalók 6 személyre:
- 2 tömb (összesen 600 g) Toffini tofu
- 4 evőkanál Interherb sötét szójaszósz
- 3 evőkanál Lune de Miel Maple Joe kanadai juharszirup
- 1 evőkanál Chef balzsamecet
- 3 evőkanál víz
- 2 teáskanál Concordia természetes folyékony füst
- 2 teáskanál Kühne dijoni mustár
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál Trigramm kókuszzsír
- Kevéske metélőhagyma
- 2 teáskanál Kalifa szezámmag
Elkészítése:
Hogy igazán ízletes pácolt tofut készíthess, ki kell préselned a felesleges folyadékot a tofuból. Ehhez tekerd pár réteg papírtörlőbe a tofut, rakd be két lapos tányér közé, majd tegyél a tetejére néhány nehezebb könyvet. Tedd félre egy órára minimum. Ameddig a tofu préselődik, készítsd el a pácot.
Egy tálban keverd össze a szójaszószt, juharszirupot, balzsamecetet, folyékony füstöt, mustárt, zúzott fokhagymát és egy kevéske vizet. Alaposan keverd össze, majd öntsd bele egy nagyobb éthordóba, amiben majd pácolni fogod a tofut. Szeleteld fel a tofut, a szeleteket forgasd meg a pácban, majd hagyd benne állni 1-2 órára, vagy éjszakára.
Ezután egy nagyobb serpenyőben melegítsd fel a kókuszzsírt. Helyezd bele a tofu szeleteket, viszont a pácot ne öntsd ki! A szeleteket mindkét oldalukon néhány percig pirítsd, kissé karamellizáld, közben pedig időnként locsold meg a maradék páccal. Gyakran forgatva kb. 15 percig süsd a tofu szeleteket.
Kevéske szezámmaggal és metélőhagymával meghintve tálald.