Hozzávalók 20 darabhoz:

  • 2 dl víz
  • 80 g Alsan Növényi Margarin
  • 1 teáskanál Benefitt Paleo Cukorhelyettesítő 4x-es erősségű
  • 1 csomag Dr Oetker Vanillin Zero
  • 1 csipet Benefitt Fehér Finom Himaláya Só
  • 100 g Éden Prémium Bake Free Lángos-Fánk Lisztkeverék
  • 100 g Bonetta Gluténmnetes Rizsliszt
  • 3 db tojás

Egyéb hozzávalók:

  • Trigramm Kókuszolaj a sütéshez
  • 3 evőkanál Szafi Reform Zsírszegény Holland Kakaópor
  • 2 evőkanál Szafi Eritrit Porcukor 
  • 1 teáskanál Lakshmi Őrölt Fahéj 

 

Elkészítése:
Kezdd el melegíteni a vizet egy lábosban, majd add hozzá a margarint, cukorhelyettesítőt, vanillin zérót, csipet sót. Amikor felforrt, öntsd rá az összekevert liszteket és egy fakanállal azonnal kezdd el kevergetni. Vedd kisebbre a hőfokot, és addig kevergesd, míg összeáll a massza. Vedd le a tűzről, és amikor kihűlt egyesével add hozzá a tojásokat. Egy-egy tojás között mindig alaposan keverd át a tésztát. Egy magasabb falú serpenyőben hevítsd fel a kókuszolajat 170 °C-ra. Evőkanállal szaggasd a forró olajba a tésztát. Sütés közben forgasd át párszor, oldalanként kb. 3 percig süsd. A kész 
aranybarna fánkocskákat szedd papírtörlőre, majd melegen forgasd meg az eritritpor, kakaó és fahéj keverékében.

 

Szerző:
Pfuscher Kinga, 
dietetikus,
Pécs