Hozzávalók 4 adaghoz:
- 1 kg kápia paprika
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál Foufas Prémium görög olíva olaj (45607)
- 2db Bio Rapunzel zöldségleveskocka (43729)
- 100 g feta sajt
- 1 evőkanál Lakshmi oregánó (23778)
- 1 teáskanál Lakshmi bazsalikom (23296)
- Benefitt parajdi só (48821)
- Lakshmi őrölt feketebors (26956)
Elkészítése:
Egy tepsi aljába önts 2 evőkanál olívaolajat. A kápia paprikákat vágd félbe, magozd ki és fektesd a tepsibe a fokhagyma gerezdekkel. 200 °C-on 25-30 perc alatt süsd meg.
Rakd a paprikákat sütés után egy hőálló zacskóba, várd meg amíg a gőz lecsapódik és ezután könnyen el tudod távolítani a héját. Ezt követően a meghámozott paprikát, a fokhagymát és a feta sajtot tedd egy turmixba és pürésítsd le. A leveskockákból fél liter vízzel főzz alaplevet. Az alaplével öntsd fel a paprikapürét, majd tedd fel főni közepes lángon. Ízesítsd sóval, borssal, oregánóval és bazsalikommal. Forrald össze pár perc alatt. Tálald pirított kenyérkockákkal vagy bacon chipssel megszórva.
Szerző:
Süle Alexandra
dietetikus
Herbaház, Budapest Százados út