Hozzávalók 8 tekercshez:

  • 8 db közepes méretű Bamboo Tree rizslap
  • 100 g sárgarépa 
  • 120 g kígyóuborka
  • 130 g avokádó
  • 110 g lila káposzta
  • 60 g madársaláta
  • 20 g újhagyma
  • 1/2 csokor menta 
  • 250 g Tiantan vermicelli üvegtészta (cérnametélt üvegtészta)
  • 3 evőkanál Love Diet szezámmagolaj
  • 1 szem Lakshmy madárszem chili


Elkészítése: 
Öntsd le a cérnametéltet forró vízzel és hagyd, hogy megszívja magát (kb. 5 perc), majd szűrd le. A sárgarépát, a kígyóuborkát, az avokádót és a lilakáposztát vágd vékony csíkokra, az újhagymát apró karikákra. A mentaleveleket is aprítsd fel. 
A rizspapírokat egyenként mártsd bele langyos vízbe kb. 5-10 másodpercig (amíg hajlítható nem lesz), majd tedd egy vizes tányérra, és töltsd meg a zöldségekkel és a cérnametélttel. Vigyázz, hogy ne tegyél bele túl sok tölteléket, mert szét fog esni. Készíts tekercset úgy, ahogy töltött káposztát vagy burritót szoktál. Serpenyőben hevíts fel 3 evőkanál szezámolajat és futtass meg rajta egy szem feldarabolt madárszem chilit. Süsd a tekercsek mindkét oldalát ropogósra. Tetszőleges mártogatóssal tálald (pl. szójaszósz vagy mogyorószósz).