
Hozzávalók 8 tekercshez:
- 8 db közepes méretű Bamboo Tree rizslap
- 100 g sárgarépa
- 120 g kígyóuborka
- 130 g avokádó
- 110 g lila káposzta
- 60 g madársaláta
- 20 g újhagyma
- 1/2 csokor menta
- 250 g Tiantan vermicelli üvegtészta (cérnametélt üvegtészta)
- 3 evőkanál Love Diet szezámmagolaj
- 1 szem Lakshmy madárszem chili
Elkészítése:
Öntsd le a cérnametéltet forró vízzel és hagyd, hogy megszívja magát (kb. 5 perc), majd szűrd le. A sárgarépát, a kígyóuborkát, az avokádót és a lilakáposztát vágd vékony csíkokra, az újhagymát apró karikákra. A mentaleveleket is aprítsd fel.
A rizspapírokat egyenként mártsd bele langyos vízbe kb. 5-10 másodpercig (amíg hajlítható nem lesz), majd tedd egy vizes tányérra, és töltsd meg a zöldségekkel és a cérnametélttel. Vigyázz, hogy ne tegyél bele túl sok tölteléket, mert szét fog esni. Készíts tekercset úgy, ahogy töltött káposztát vagy burritót szoktál. Serpenyőben hevíts fel 3 evőkanál szezámolajat és futtass meg rajta egy szem feldarabolt madárszem chilit. Süsd a tekercsek mindkét oldalát ropogósra. Tetszőleges mártogatóssal tálald (pl. szójaszósz vagy mogyorószósz).