Hozzávalók 6 személyre:

  • 600 g tőkehal filé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db édeskömény
  • 3 szál sárgarépa
  • 1 szál póréhagyma
  • 3 evőkanál Trigramm kókuszzsír
  • 3 evőkanál Dia-Wellness csökkentett szénhidrát tartalmú lisztkeverék
  • 1,5 liter víz
  • 1 db Alce Nero bio zöldségleves kocka
  • 250 ml Alpro cukormentes mandula ital
  • Salins finom tengeri só 
  • Lakshmy őrölt feketebors
  • 1 csapott teáskanál Lakshmy morzsolt kapor
  • 1 kávéskanál Lakshmy morzsolt petrezselyem 
  • 200 ml Ecomil bio kesutejszín
  • 220 g előfőzött garnéla
  • 2 evőkanál Biorganik bio 100% citromlé


Elkészítése:
A halfilét vágd kockákra. A fokhagymát aprítsd fel, a zöldségeket tisztítsd meg és vágd kockákra. Egy lábasban hevítsd fel a kókuszolajat és add hozzá az apróra vágott fokhagymát. Amikor a fokhagyma arany színűre pirult, add hozzá a lisztet és pirítsd további egy percig, ügyelve rá, hogy a fokhagyma ne égjen meg. Majd öntsd fel 1,5 liter vízzel és közben alaposan keverd össze, hogy csomómentes legyen. Add hozzá a zöldséget, a mandula italt, morzsold bele a zöldségleves kockát, ízesítsd sóval, borssal, kaporral és petrezselyemmel. Forrald fel és 20 percig főzd közepes lángon. Add hozzá a főzőkrémet, majd pár perc főzés után a kockákra vágott halfilét is. További 10 percig főzd a levest, majd keverd bele az előfőzött garnélákat és pár perc alatt forrald össze az egészet. Tálalás előtt 
citromlével ízesítsd.