
Hozzávalók 6 személyre:
- 600 g tőkehal filé
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db édeskömény
- 3 szál sárgarépa
- 1 szál póréhagyma
- 3 evőkanál Trigramm kókuszzsír
- 3 evőkanál Dia-Wellness csökkentett szénhidrát tartalmú lisztkeverék
- 1,5 liter víz
- 1 db Alce Nero bio zöldségleves kocka
- 250 ml Alpro cukormentes mandula ital
- Salins finom tengeri só
- Lakshmy őrölt feketebors
- 1 csapott teáskanál Lakshmy morzsolt kapor
- 1 kávéskanál Lakshmy morzsolt petrezselyem
- 200 ml Ecomil bio kesutejszín
- 220 g előfőzött garnéla
- 2 evőkanál Biorganik bio 100% citromlé
Elkészítése:
A halfilét vágd kockákra. A fokhagymát aprítsd fel, a zöldségeket tisztítsd meg és vágd kockákra. Egy lábasban hevítsd fel a kókuszolajat és add hozzá az apróra vágott fokhagymát. Amikor a fokhagyma arany színűre pirult, add hozzá a lisztet és pirítsd további egy percig, ügyelve rá, hogy a fokhagyma ne égjen meg. Majd öntsd fel 1,5 liter vízzel és közben alaposan keverd össze, hogy csomómentes legyen. Add hozzá a zöldséget, a mandula italt, morzsold bele a zöldségleves kockát, ízesítsd sóval, borssal, kaporral és petrezselyemmel. Forrald fel és 20 percig főzd közepes lángon. Add hozzá a főzőkrémet, majd pár perc főzés után a kockákra vágott halfilét is. További 10 percig főzd a levest, majd keverd bele az előfőzött garnélákat és pár perc alatt forrald össze az egészet. Tálalás előtt
citromlével ízesítsd.