Hozzávalók:

  • 2 kg hámozott, magozott sárgabarack (kb. 2,5-2,7 kg tisztitás előtt)
  • 5 evőkanál Biorganik 100%-os Citromlé
  • 650 g Benefitt Xilit
  • 20 g Benefitt Pektin 
  • 12 csepp Herby’s Bio Narancs Fűszercsepp
  • 1 mokkáskanál Lakshmy Bourbon Vaníliapor

 

A befőttesüvegeket alaposan mosd át forró vízzel, majd sütőben csírátlanítsd őket 30 percen keresztül 150 fokon. 

A barackokat hámozd meg, távolítsd el a magját. A hibás részeket vágd ki a gyümölcsökből. A megtisztított barackot rakd bele egy nagyobb lábosba és közepes lángon, kevergetés mellett forrald fel. Amikor eléggé puha, krumplinyomóval pürésítsd. Add hozzá a citromlevet. 

A pektint keverd össze a xilittel, így elkerülheted a csomósodást. Több részletben keverd a gyümölcshöz. Folyamatos kevergetés mellett forrald fel, majd tartsd 6 percig gyöngyöző forrásban. 

Egy lehűtött kanál segítségével tesztelheted az állagát. Ha nem folyik le a hideg kanál hátuljáról a lekvár, hanem rátapad, akkor elkészült. 

Vedd le a tűzről és keverd bele az ízesítőket. 

Töltsd meg a befőttesüvegeket, majd azonnal zárd le a kupakkal és fordítsd a tetejükre őket. Egy pár perces pihentetést követően helyezd őket 2-3 napra száraz dunsztba. 

 

Szerző: 

Pfuscher Kinga
dietetikus
Herbaház Pécs