A hagyományos, krémes kókuszrúd elkészítése sem túl bonyolult művelet, a vegán, laktóz- és gluténmentes változat pedig még egyszerűbb!
Hozzávalók:
- 250 g finom (apró) kókuszreszelék
- 100 g kókusztejpor
- 400 ml kókusztejszín (sűrűbb, mint a kókusztej, de néhány konzerv kókusztej változat is jó lehet)
- 1 evőkanál eritrit (ízlés szerint) vagy agavé szirup
- pár csepp vanília kivonat vagy rumaroma
- 10 g organikus kakaópor
Elkészítés:
1. A kókuszreszeléket keverjük össze a kókusztejporral és egy kis édesítővel.
2. A tejszínbe rakjuk a rum vagy vanília aromát, majd gyúrjuk össze az egészet egy fehér masszává és végül felezzük el. Az egyik felét kicsit lapítsuk ki és dolgozzuk el benne a kakaóport, majd mindkét adagot rakjuk be kb 15 percre a hűtőbe. Ha nem állna össze, mert túl híg, rakjunk még bele kókuszreszeléket.
3. Utána két módon állhatunk neki:
- Ha kókusztekercset szeretnénk: mindkét masszát nyújtsuk ki közel egyforma téglalapra, helyezzük egymásra a két lapot és tekerjük fel, majd hempergessük finomra őrölt kókuszreszelékben.
- Ha inkább csíkos kókusz rudat készítenénk: sodorjuk 1-2 cm átmérőjű csíkokra a masszákat. Az egyik rúd köré tekerjünk egy másik színű rudat, mint egy spirált. Utána görgessük az asztalon és az "egybeolvadt", zebramintás finomság már kész is van. A külsejére használhatunk kókuszreszeléket vagy cukrozatlan kakaóport.
4. Hűtőben tároljuk – lehetőleg lezárt dobozban, hogy lábra ne keljen már a készítés napján... :)
A hozzávalókat keresd áruházainkban vagy webshopunkon a www.herbahaz.hu oldalon!
További Húsvéti receptekért kattins ide:
Tej- és cukormentes tojáslikőr
Quinoás kenyér
Céklás humusz
Zserbó gluténmentesen, édesítőszerrel
Mindenmentes kókuszgolyó