Szerencsénkre kókuszgolyót készíteni egészségesen is lehet! Egy turmixgép vagy botmixer segítségével seperc alatt elkészül a finomság, és egy kis pihentetés után már eheted is. Vendégek esetén ajánlott a dupla adag készítése, mert rohamosan gyorsan fogy!
Hozzávalók:
-2 db érett banán
-1 dl kókusztej
-2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
-5 evőkanál kókuszreszelék
-1 evőkanál eritrit
-1 csapott teáskanál útifűmaghéj
-20 g gluténmentes lágy/apró zabpehely
-kb 15 db magozott rumos vagy sima meggy, esetleg aszalt gyümölcs
+ kókuszreszelék a forgatáshoz
+ turmixgép a készítéshez
Elkészítés:
1. A darabokra tördelt banánt turmixgéppel pépesítjük, és hozzáadjuk a kakaóport, rumaromát, kókusztejet, kókuszreszeléket és az édesítőszert (rakhatunk bele agave szirupot is) és összeturmixoljuk.
2. Adjuk hozzá a lágy (apró) zabpelyhet és turmixoljuk tovább.
3. Ha túl lágynak ítéljük a masszát (puha banántól előfordul), rakjuk bele az útifűmaghéjat.
4. Turmixoljunk rajta még egy kicsit, majd egy tálba öntve pihentessük a hűtőben fél órát, míg formázhatóra keményedik.
5. Végül a szokásos módon készítsünk kókuszgolyó formát a közepén meggyel, majd hempergessük meg apró kókuszreszelékbe. Tálalásig tegyük hűtőbe és már ehetjük is!
Tipp1: (rumos) meggy helyett rakhatunk bele aszalt szilvát, aszalt sárgabarackot, akár aszalt meggyet is.
Tipp2: ha folyékony édesítőszert –pl. agavé szirupot használunk – a massza lágyabb lehet, így kevesebb kókusztej is elég bele.
Tipp3: a csokoládé imádók kókuszreszelék helyett hempergessék olvasztott étcsokoládéba, így belül lágy, kívül roppanós lesz, mennyei!
A hozzávalókat keresd a Herbaház áruházaiban és webshopunkon!
További Húsvéti receptekért kattins ide:
Mindenmentes kókuszos álom
Tej- és cukormentes tojáslikőr
Quinoás kenyér
Céklás humusz
Zserbó gluténmentesen, édesítőszerrel