Hozzávalók 6 személyre:
- 270 g Dénes Natura zabpehely
- 100 g Naturfood pekándió
- 50 g Naturfood aszalt vörösáfonya
- ½ teáskanál Benefitt rózsaszín finom himalája só
- 1,5 teáskanál Lakshmy mézeskalács fűszerkeverék
- 60 g Trigramm kókuszzsír
- 50 g Interherb Gurman lágy barnacukor
- 110 g Biopont agave szirup
Elkészítése:
Melegítsd elő a sütőt 160 °C-ra. Egy nagy tálban keverd össze a zabpelyhet, a felaprított pekándiót, az aszalt vörösáfonyát, a mézeskalács fűszerkeveréket és a sót. Egy kisebb lábosban alacsony lángon (vagy mikrohullámú sütőben) olvaszd fel a kókuszzsírt. Ne forrósítsd, csak olvasztás a cél! Keverd bele a barna cukrot és az agave szirupot. A szirupos keverékkel öntsd le a száraz hozzávalókat és jó alaposan keverd össze, hogy mindent bevonjon a szirup.
A félkész granolát oszlasd el egy sütőpapírral bélelt nagyméretű tepsire. Süsd az előmelegített sütőben 10-15 percig, amíg elkezd aranyszínűre válni, majd forgasd át, terítsd el egyenletesen és süsd további 10 percig, amíg kicsit megpirul. Figyelem: a sütési idő változhat a sütők egyedi tulajdonságai miatt! Első alkalommal érdemes sütés közben többször ellenőrizni, hogy nálad mennyi idő alatt készül el. Amikor kihűlt, morzsold tetszőleges méretű darabokra.
Légmentesen záródó edényben tárold felhasználásig.