Hozzávalók:


25 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
25 dkg bio fehér liszt
3 dl növényi tej
3/4 dl szőlőmag olaj
15 dkg finomítatlan barna nádcukor
3 evőkanál méz
10 dkg mazsola, vagy más aszalt gyümölcs
10 dkg szeletelt mandula
1 tasak foszfátmentes élesztő 
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 citrom reszelt héja
1/2 citrom leve


A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd a tejet, szőlőmag olajat, citromlevet hozzáadjuk, és addig gyúrjuk a tésztát, amíg könnyedén elválik az edény falától és nem ragad. Majd letakarva, meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük.
Kivajazzuk a kuglófformát és a megkelt tésztát a formába igazítjuk, majd előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 percig sütjük.
Amikor kihűlt kiborítjuk a formából és még a langyos kuglóf tetejére mézet csorgatunk.
Gazdagíthatjuk még több aszalt gyümölccsel, például goji bogyóval.

Jó étvágyat kívánunk!