Hozzávalók 4 személyre:
- 160 g Benefitt kuszkusz
- 320 g forrásban lévő sós víz
- 1 evőkanál Alsan növényi margarin
- 5 evőkanál Foufas extraszűz görög olívaolaj
- 1/2 teáskanál bio citrom reszelt héja
- 2 evőkanál frissen facsart citromlé
- 1 evőkanál Deto Bio szűretlen vörösborecet
- 2 teáskanál Biopont agavé szirup
- 2 teáskanál Kühne Dijoni mustár
- 2 gerezd fokhagyma
- 200 g koktélparadicsom
- 300 g kígyóuborka
- 150 g sárga kaliforniai paprika
- 80 g Happy Frucht fekete olajbogyó
- 60 g lilahagyma
- 200 g Penelas főzött csicseriborsó
- 100 g Violife görög fehér sajthelyettesítő
- só, bors, friss oregánó, petrezselyemzöld, menta
Elkészítés:
A kuszkuszt öntsd le a felforralt, enyhén sós vízzel, fedd le, és hagyd állni 5-7 percig. Ezt követően keverd át egy villával, add hozzá a margarint, és pihentesd további 5 percig. Amíg a kuszkusz pihen, keverd össze az öntet hozzávalóit: az olívaolajat, a reszelt citromhéjat, a citromlét, a vörösborecetet, az agavé szirupot, és a mustárt. Ízesítsd csipet sóval, borssal és nyomd bele a fokhagymát. Tedd a kihűlt kuszkuszt egy nagyobb salátás tálba, add hozzá a kockákra vágott zöldségeket, az olajbogyót, a lecsepegtetett csicseriborsót, a felaprított friss zöldfűszereket és morzsold rá a sajthelyettesítőt. Öntsd rá egyenletesen a salátára az öntetet és alaposan forgasd össze. Azonnal tálalhatod.
Szerző:
Pfuscher Kinga
dietetikus