Hozzávalók 4 személyre:

  • 160 g Benefitt kuszkusz
  • 320 g forrásban lévő sós víz
  • 1 evőkanál Alsan növényi margarin
  • 5 evőkanál Foufas extraszűz görög olívaolaj
  • 1/2 teáskanál bio citrom reszelt héja
  • 2 evőkanál frissen facsart citromlé
  • 1 evőkanál Deto Bio szűretlen vörösborecet
  • 2 teáskanál Biopont agavé szirup
  • 2 teáskanál Kühne Dijoni mustár
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 200 g koktélparadicsom
  • 300 g kígyóuborka
  • 150 g sárga kaliforniai paprika
  • 80 g Happy Frucht fekete olajbogyó
  • 60 g lilahagyma
  • 200 g Penelas főzött csicseriborsó
  • 100 g Violife görög fehér sajthelyettesítő
  • só, bors, friss oregánó, petrezselyemzöld, menta

Elkészítés:
A kuszkuszt öntsd le a felforralt, enyhén sós vízzel, fedd le, és hagyd állni 5-7 percig. Ezt követően keverd át egy villával, add hozzá a margarint, és pihentesd további 5 percig. Amíg a kuszkusz pihen, keverd össze az öntet hozzávalóit: az olívaolajat, a reszelt citromhéjat, a citromlét, a vörösborecetet, az agavé szirupot, és a mustárt. Ízesítsd csipet sóval, borssal és nyomd bele a fokhagymát. Tedd a kihűlt kuszkuszt egy nagyobb salátás tálba, add hozzá a kockákra vágott zöldségeket, az olajbogyót, a lecsepegtetett csicseriborsót, a felaprított friss zöldfűszereket és morzsold rá a sajthelyettesítőt. Öntsd rá egyenletesen a salátára az öntetet és alaposan forgasd össze. Azonnal tálalhatod. 

Szerző:

Pfuscher Kinga
dietetikus