Hozzávalók:
2 evőkanál olívaolaj
1 fej hagyma, apróra vágva
1 piros chili paprika, apróra vágva (vagy ízlés szerint)
1/2 pohár ketchup
2 evőkanál agave szirup (vagy méz)
2 evőkanál almaecet
1 teáskanál folyékony füst
1/2 teáskanál őrölt mustármag
1/2 teáskanál őrölt bors
Só ízlés szerint
4 pohár málna
Elkészítése:
A hagymát és a chili paprikát olajon néhány perc alatt megpároljuk, hozzáadjuk ketchupot, szirupot, almaecetet és fűszereket, és további 5 percig főzzük. Hozzáadjuk a málnát, 15 percig főzzük, majd turmixgépben vagy botmixerrel krémessé turmixoljuk. Befőttesüvegben a hűtőben tárolható.
Ha a málna magját nem szeretnénk érezni a szószban, a málna külön leturmixolható, és szűrőn átnyomható. Így is benne lesz néhány mag (szűrőtől függően), de krémesebb szószt kapunk.