Hozzávalók:
40 dkg málna
4 db tojásfehérje
4 dkg fruktóz vagy megfelelő mennyiségű édesítő
 

Elkészítése:

Fejenként félreteszünk 4-5 szem málnát díszítésre. A maradék málnát a tojásfehérjével és a fruktózzal kemény habbá verjük. Kompótos tálba porciózzuk, és a tetejét díszítjük a félretett málnaszemekkel. Készíthetjük folyékony édesítőszerrel is, hogy kevesebb legyen a szénhidráttartalma.
 

Energiatartalom:

Energia: 84 kcal    Szénhidrát: 16 g    Ebből cukor: 15 g

Zsír: 0 g    Ebből telített zsír: 0 g    Rost: 9,1 g

Koleszterin: 0 mg


Mesterséges édesítővel:

Energia: 44 kcal    Szénhidrát: 6 g    Ebből cukor: 5 g

Zsír: 0 g    Ebből telített zsír: 0 g    Rost: 9,1 g

Koleszterin: 0 mg

 

Forrás: Dr. Zajkás Gábor, Gyurcsáné Kondrát Ilona: Szív- és érbetegek nagy diétáskönyve című könyv.

Kiadó: SpringMed Kiadó
www.springmed.hu