Hozzávalók:
40 dkg málna
4 db tojásfehérje
4 dkg fruktóz vagy megfelelő mennyiségű édesítő
Elkészítése:
Fejenként félreteszünk 4-5 szem málnát díszítésre. A maradék málnát a tojásfehérjével és a fruktózzal kemény habbá verjük. Kompótos tálba porciózzuk, és a tetejét díszítjük a félretett málnaszemekkel. Készíthetjük folyékony édesítőszerrel is, hogy kevesebb legyen a szénhidráttartalma.
Energiatartalom:
Energia: 84 kcal Szénhidrát: 16 g Ebből cukor: 15 g
Zsír: 0 g Ebből telített zsír: 0 g Rost: 9,1 g
Koleszterin: 0 mg
Mesterséges édesítővel:
Energia: 44 kcal Szénhidrát: 6 g Ebből cukor: 5 g
Zsír: 0 g Ebből telített zsír: 0 g Rost: 9,1 g
Koleszterin: 0 mg
Forrás: Dr. Zajkás Gábor, Gyurcsáné Kondrát Ilona: Szív- és érbetegek nagy diétáskönyve című könyv.
Kiadó: SpringMed Kiadó
www.springmed.hu