Hozzávalók a muffinhoz:
- 200 g Benefitt Szénhidrátcsökkentett Piskóta és Muffin lisztkeverék
- 1 csomag gluténmentes Haas Natural sütőpor
- 2 g szódabikarbóna
- 4 tojás
- 4 evőkanál Alsan növényi margarin
- 250 ml Alpro not milk 1,8%
- 2 evőkanál egész mák
- 1 bio citrom reszelt héja és leve
- 1 csipet só
- 1 csomag Vanillin Zero
A krémhez:
- 25 dkg Alsan növényi margarin
- 20 dkg Szafi Reform eritrit porcukor
- 5 tojásfehérje
- fél bio citrom reszelt héja
- vanília por
Elkészítése:
Verd fel a tojásokat, majd add hozzá az olvasztott növényi margarint és a növényi tejhelyettesítőt. Keverd össze a száraz hozzávalókat, és apránként add hozzá a tojásos keverékhez. A legvégén add hozzá a reszelt citromhéjat, a citromlevet és a mákot. Adagold ki muffin formákba (nagyjából a feléig töltsd a formákat), majd süsd 180 fokon 25-30 percig, tűpróbáig. A krémhez melegíts össze vízgőz felett a tojásfehérjéket és az eritrit port, amíg az eritrit el nem olvad.
A tűzről levéve verd kemény habbá. Add hozzá a puha, szobahőmérsékletű vajat, majd végül keverd bele a reszelt citromhéjat és a vanília port. Pár órára tedd hűtőbe és habzsákkal kend a kihűlt muffinokra.