Hozzávalók 4 főre:

  • 200 g Natural zöldlencse (56848)
  • 600 ml zöldségalaplé
  • ½ teáskanál Chion görög tengeri só (57494)
  • 2 db Lakshmi egész babérlevél (26940)
  • 150 g Reggia paszírozott paradicsom (56011)
  • 1 teáskanál Lakshmi chili por (17839)
  • ½ teáskanál Lakshmi fűszerkömény (26949)
  • ½ teáskanál Lakshmi fokhagymapor (23443)
  • ½ teáskanál Lakshmi vöröshagyma granulátum (23858)
  • ½ teáskanál Lakshmi oregánó (23778) 
  • 2 evőkanál Limmi limelé (20785)
  • 8 Zanuy kukorica tortilla (47092)
  • kb. 80-100g saláta ízlés szerint

Hozzávalók az avokádókrémhez:

  • 2 nagyobb avokádó
  • ½ teáskanál só Chion görög tengeri só (57494)
  • 15 g finomra aprított vöröshagyma
  • ½ mokkáskanál Lakshmi fokhagymapor (23443)
  • 2 evőkanál Limmi limelé (20785)

Elkészítése: 
Egy közepes fazékban keverd a zöldségalapléhez a leöblített zöld lencsét. Add hozzá a babérlevelet és ¼ teáskanál sót. Közepes lángon forrald fel, és amikor felforrt, vedd le lángot és fedő nélkül párold, míg a lencse megpuhul (20 perc). Amikor kész a lencse, öntsd le róla a folyadékot és távolítsd el belőle a babérlevelet. Hagyd még a lencsét a fazékban, tedd vissza a tűzre. Add hozzá a paradicsomszószt, a fűszereket és a maradék ¼ teáskanál sót. Fedő nélkül közepes lángon párold 5-10 percig, míg az ízek összefőnek. Ez alatt a szósz is kellően besűrűsödik. Ha a szósz túl sűrű lett, adj hozzá pár evőkanál vizet. Közvetlenül tálalás előtt facsarj bele friss lime levet. Az avokádókrémhez egy kis tálban pépesítsd két nagy avokádó húsát. Add hozzá a finomra vágott vöröshagymát, fokhagymaport, limelevet. Ízesítsd sóval, őrölt feketeborssal. Ezután a tortillákat egy nagyobb serpenyőben közepes lángon forrósítsd fel. Amikor az egyik oldala szép aranybarna, fordítsd meg. Ezt követően állítsd össze a tacokat. Kevéske salátát rakj a tortillák közepére, és kanalazz rá néhány evőkanálnyi lencsetölteléket. Tálald avokádó krémmel és friss koriander levéllel.

 

Szerző:

Pfuscher Kinga
dietetikus
Herbaház Pécs