HOZZÁVALÓK KB. 15 DB LEKVÁROS SZEMHEZ:
- 200 g szobahőmérsékletű vaj
- 140 g eritrit
- 2 db tojás (M-es)
- 270 g liszt
- 1 mk. sütőpor
- 1 csipet só
- 75 g pekándió
- 75 g cukrozatlan aszalt gyümölcs
+ 3-4 ek. GabiJó Bodzás eperlekvár berkenyével
ELKÉSZÍTÉS
A vajat az édesítőszerrel, robotgép segítségével habosra keverjük.
Egyesével hozzáadjuk a tojásokat és jól elkeverjük.
Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a sót és csomómentesen elkeverjük. Majd a masszába beleforgatjuk a pekándiót és az aszalt gyümölcsöket is.
A kész masszát letakarjuk és fél órát a hűtőben pihentetjük.
Fél óra elteltével kis golyókat formálunk a masszából. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük a golyókat, elég távol egymástól, úgy, mintha egynek a helyét mindig kihagynánk. Egy fakanál végével mindegyik golyó közepébe egy mélyedést nyomunk.
180°C-on 10-15 perc alatt készre sütjük a kekszeket.
A langyos kekszeink közepébe 1-1 tk. GabiJó lekvárt kanalazunk, és már el is készültünk a lekváros szemeinkkel!
Nagyon jó étvágyat kívánunk hozzá!