HOZZÁVALÓK KB. 15 DB LEKVÁROS SZEMHEZ:

- 200 g szobahőmérsékletű vaj

- 140 g eritrit

- 2 db tojás (M-es)

- 270 g liszt

- 1 mk. sütőpor

- 1 csipet só

- 75 g pekándió

- 75 g cukrozatlan aszalt gyümölcs

+ 3-4 ek. GabiJó Bodzás eperlekvár berkenyével

 

ELKÉSZÍTÉS

A vajat az édesítőszerrel, robotgép segítségével habosra keverjük.

Egyesével hozzáadjuk a tojásokat és jól elkeverjük.

Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a sót és csomómentesen elkeverjük. Majd a masszába beleforgatjuk a pekándiót és az aszalt gyümölcsöket is.

A kész masszát letakarjuk és fél órát a hűtőben pihentetjük.

Fél óra elteltével kis golyókat formálunk a masszából. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük a golyókat, elég távol egymástól, úgy, mintha egynek a helyét mindig kihagynánk. Egy fakanál végével mindegyik golyó közepébe egy mélyedést nyomunk.

180°C-on 10-15 perc alatt készre sütjük a kekszeket.

A langyos kekszeink közepébe 1-1 tk. GabiJó lekvárt kanalazunk, és már el is készültünk a lekváros szemeinkkel!

 

Nagyon jó étvágyat kívánunk hozzá!