Hozzávalók egy 22 cm átmérőjű tortaformához:

A tésztához:
• 50 g Kalifa étkezési dió darálva vagy aprítva
• 300 g sárgarépa reszelve
• 4 nagyobb tojás
• 40 g Love Diet Édesnégyes Édesítőszer
• 30 g Szafi Reform Vaníliás Ízű Eritrit
• 100 g Koko Tejmentes Görög Kókuszgurt
• 130 g Love Diet Kókuszolaj
• 3 csepp Herby’s Bio Narancs Fűszercsepp
• 60 g Benefitt Kókuszliszt
• 170 g Benefitt Mandulaliszt
• 1 csomag Haas Natural Sütőpor
• 1 csipet Benefitt Fehér Finom Himalája Só
• 1 mokkáskanál Lakshmy Őrölt Fahéj
• 1 késhegynyi Lakshmy Őrölt Gyömbér
• 1 késhegynyi Lakshmy Őrölt Kardamom
 

A krémhez:
• 250 g Schlagfix Mascarpone Jellegű Krém
• 100 g Alsan Margarin
• 80 g Dia-Wellness Porcukorhelyettesítő
• 1 evőkanál Szafi Reform vaníliás Ízű Eritrit
• 200 ml Kara UHT Kókuszkrém


Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 180 C°-ra. Béleld ki a tortaforma alját sütőpapírral, majd a forma oldalait kend ki zsiradékkal és tedd félre, amíg összeállítod a tésztát. 
A diót daráld le, vagy akár fel is apríthatod kisebb darabokra, hogy a tésztában legyen egy kis ropogós textúra. A sárgarépát tisztítsd meg, majd kis lyukú reszelőn reszeld le. 
Konyhai robotgéppel közepes-nagy sebességen keverd habosra a tojásokat az édesítővel és a vaníliás eritrittel. Keverd bele a joghurt helyettesítőt, olvasztott kókuszolajat és ízesítsd 3 csepp narancs fűszercseppel. A kókuszolajat csak annyira melegítsd fel, hogy könnyen bele tudd keverni a tésztába, azonban a tojásfehérjét ne csapja ki. 
Egy másik tálban szitáld össze a kókuszlisztet, a mandulalisztet, és add hozzá a fűszereket, a sütőport és egy nagyobb csipet sót. Keverd össze a száraz hozzávalókat a nedves összetevőkkel, majd add hozzá a darált vagy aprított diót és a reszelt sárgarépát. Alaposan keverd össze a tésztát. 
Öntsd a kibélelt tortaformában a tésztát és 40 perc alatt süssd készre a süteményt előmelegített sütőben. Tűpróbával ellenőrizd, hogy megsült-e. A kész tésztát rakd félre, és hagyd teljesen kihűlni.  
Keverd habosra a mascarpone helyettesítőt a puha margarinnal egy kézimixer segítségével. Add hozzá a vaníliás eritritet és a porcukorhelyettesítőt. Keverd további 3 percig. Ezt követően add hozzá a kókuszkrémet és keverd míg homogén masszát kapsz. Töltsd habzsákba a krémet és díszítsd vele a répatortát. Ha kicsit túl folyós lesz a krém, akkor rakd 15 percre hűtőbe és utána folytasd a díszítést. Megszórhatod reszelt répával vagy reszelt cukormentes csokoládéval. 

Szerző:
Pfuscher Kinga
dietetikus
Herbaház Pécs