Hozzávalók 4 személyre:
- 400 g Greenmark bio zöld lencse
- 2 nagyobb sárgarépa
- 200 g sertéscomb
- 1 szál füstölt kolbász
- 2 db. Lakshmy babérlevél
- 1 teáskanál Lakshmy füstölt édes pirospaprika
- 4-5 szem Lakshmy egész feketebors
- Benefitt parajdi só
- 4 evőkanál Solio napraforgó étolaj
- 200 ml The Bridge bio rizskrém
- 2 evőkanál Benefitt barna rizsliszt
- 1 evőkanál Erdélyi Ízek prémium klasszik mustár
- 1 teáskanál Interherb Gurman mauritiusi nádcukor
Elkészítése:
Egy lábosban karamellizáld a nádcukrot. Add hozzá az olajat és párold üvegesre az apróra vágott vöröshagymát. Add hozzá a kockára vágott sertéscombot és főzd kifehéredésig. Ezután húzd le a tűzről, add hozzá a füstölt pirospaprikát, a babérlevelet, az egész feketeborsot és a beáztatott lencsét. Keverd át és öntsd fel annyi vízzel, hogy kb. 2-3 ujjnyira ellepje. Amikor kezd megpuhulni a lencse, akkor tedd bele a felkarikázott kolbászt és sárgarépát is. Ha minden megpuhult, akkor add hozzá a mustárt, végül sűrítsd be a rizskrémből és a rizslisztből készült habarással.