Hozzávalók 4 személyre:

  • 400 g Greenmark bio zöld lencse
  • 2 nagyobb sárgarépa
  • 200 g sertéscomb 
  • 1 szál füstölt kolbász 
  • 2 db. Lakshmy babérlevél
  • 1 teáskanál Lakshmy füstölt édes pirospaprika
  • 4-5 szem Lakshmy egész feketebors
  • Benefitt parajdi só
  • 4 evőkanál Solio napraforgó étolaj
  • 200 ml The Bridge bio rizskrém
  • 2 evőkanál Benefitt barna rizsliszt
  • 1 evőkanál Erdélyi Ízek prémium klasszik mustár
  • 1 teáskanál Interherb Gurman mauritiusi nádcukor


Elkészítése:
Egy lábosban karamellizáld a nádcukrot. Add hozzá az olajat és párold üvegesre az apróra vágott vöröshagymát. Add hozzá a kockára vágott sertéscombot és főzd kifehéredésig. Ezután húzd le a tűzről, add hozzá a füstölt pirospaprikát, a babérlevelet, az egész feketeborsot és a beáztatott lencsét. Keverd át és öntsd fel annyi vízzel, hogy kb. 2-3 ujjnyira ellepje. Amikor kezd megpuhulni a lencse, akkor tedd bele a felkarikázott kolbászt és sárgarépát is. Ha minden megpuhult, akkor add hozzá a mustárt, végül sűrítsd be a rizskrémből és a rizslisztből készült habarással.