Hozzávalók 4-6 személyre:

  • 1 kg sárgarépa 
  • 2 evőkanál Interherb Gurman mauritiusi nádcukor
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál Extraszűz hidegen sajtolt prémium görög olívaolaj
  • Benefitt parajdi só
  • Lakshmy őrölt feketebors
  • 50 g Greenvie vegán parmezán ízű készítmény
  • 200 g Veganchef Veganéz vegán majonéz

Elkészítése: 
A hámozott sárgarépákat darabold ujjnyi nagyságúra. Egy edényben keverd össze a barnacukrot, az olvasztott vajat, az olívaolajat, sót, borsot és nyomd bele a fokhagymát. Forgasd bele a répákat, hogy egyenletesen bevonja őket a vajas keverék. Előmelegített légkeveréses sütőben vagy airfryerben süsd a répákat 200 fokon 25 percig, félidőben egyszer forgasd meg. A mártogatóshoz egy tapadásmentes edényben melegítsd össze a majonézt, a reszelt „parmezánt” és sózd-borsozd ízlés szerint.