Hozzávalók
Tészta elkészítése (1 tekercshez):
- 125 g gesztenyeliszt
- 125 g mandulaliszt
- 1 csipet só
- 1 evőkanál vaj
- 50 g édesítő (xilit, nyírfacukor)
- 1 egész tojás
- 1 dl kókusz tejszín
- 1 tojásfehérje
Dió töltelék
- 300 g darált dió
- 100g édesítő (xilit, nyírfacukor)
- 1 dl rum vagy 1 rum aroma
- ½ dl kókusz tej
- 1 rúd vanília
- ízlés szerint mazsola
Máktöltelék
- 200 g mák
- 90 g édesítő (xilit, nyírfacukor)
- 1 rúd vanília
- ½ bio citrom leve és lereszelt héja
- ½ dl kókusztej
- ízlés szerint aszalt meggy
Tészta elkészítése
- a liszteket 1 csipet sóval össze kell keverni, ezzel egy időben bele kell morzsolni a vajat és ha egyenletesen eloszlott, hozzá kell adagolni az édesítőt (xillit, nyírfa cukor)
- a tojásokat fel kell verni a kókusztejjel
- majd jöhet a tésztagyúrás
- a tésztát a gyúrást követően pihentetni kell minimum egy órán keresztül
Mák töltelék elkészítése
- a mákot kávédarálóban le kell darálni a xilittel majd felöntjük a kókusztejjel
- bele kell reszelni a citrom héját, hozzáadni a citromlevet
- mehet bele a vanília
- közepesen alacsony hőmérsékleten sűrű masszává főzzük
Dió töltelék elkészítése
- a diót a xilittel össze daráljuk, bele tesszük a vaníliát majd össze keverjük rummal és kókusztejjel.
A tészta nyújtását célszerű szilikon lapon elvégezni, ez nagyban segít majd a feltekerési fázisban.
A tölteléket egyenletesen szét osztjuk a tészta felületén, a széleinél elvékonyítva a réteget, majd feltekerjük.
Az összetekert tésztánk felületét átkenjük tojás fehérjével kétszer is. Két kenés között a tésztánk a hidegben pihen 10 percet, majd még egy fél órát közvetlenül a sütés előtt.
Majd betesszük a tésztánkat az előmelegített sütőbe, 170 fokon (alsó – felső sütési módban) 45 percet – 1 órát sütjük.