Hozzávalók:
500 g friss gyömbér, meghámozva, vékonyra szeletelve
450 g cukor (mi nádcukrot használtunk) + 50 g beleforgatáshoz
Víz

 

Elkészítése:

Főzd meg a gyömbért kb. 30 perc alatt közepes hőmérsékleten. Szűrd le, a főzővizet azonban őrizd meg!

Fél liter főzővízbe keverd bele a 450 g cukrot, majd a főtt gyömbért, és főzd tovább alacsony fokozaton, gyakran kevergetve, kb. 30-35 percig.

Ha a folyadék nagy része elpárolgott és a gyömbér puha, akkor szűrd le, és terítsd szét a gyömbért egy sütőlapra száradni.

Forgasd cukorba, és kész is vagy! Hagyd még egy napig kint, hogy teljesen megszáradjon, majd jól záródó dobozban tárold.

 

Tipp: A leszűrt gyömbéres cukorsziruppal megízesítheted a teád vagy süteményed, de akár szörpként is felhasználhatod!