Mi az a SUPERFOOD?
A superfood vagy más néven szuperélelmiszer a különösen egészséges és tápláló ételek szinonimája, amelyeknek az emberi szervezetre gyakorolt élettani hatása kiemelkedő, mert jóval gazdagabbak vitaminokban, ásványi anyagokban, antioxidánsokban, rostokban és egyéb létfontosságú tápanyagokban, mint egyéb hagyományos élelmiszerek. Ezek, a koncentrált tápanyagtartalommal rendelkező szuper egészséges élelmiszerek szinte bármelyik háztartásban fellelhetők úgy, mint a magas kakaó tartalmú étcsokoládé, méz, vagy a kuglófba szórt goji bogyó.
A szuperételek hosszú távú, rendszeres fogyasztásával kimondottan jó hatással lehetnek közérzetünkre, sok esetben lassíthatják az öregedési folyamatokat, immunerősítő, betegség megelőző hatással is lehet szervezetünkre. Mind e mellett még szépségünk megőrzésére is alkalmazhatjuk külsőleg, belsőleg egyaránt. Remek pakolásokat készíthetünk hajunk, arcbőrünk ápolására. A superfood fontos ismérve, hogy teljesen természetes élelmiszerek, melyek nem tartalmaznak mesterséges adalékanyagokat és természetes formájukban fogyaszthatjuk őket.
A jövő ételei
Génmódosított, vegyszerezett növények, tartósított, felfújt zöldségek sora jellemzi napjaink táplálkozását. A SUPERFOOD önpusztító korunk kihívásaira kíván reagálni a természetesség jegyében. Nem kell drága és nehezen beszerezhető termékekre gondolnunk! Őseink már évezredekkel ezelőtt alkalmazták David Wolfe Superfood c. könyvében is olvasható szuperélelmiszereket, melyek egyik legcsodásabb közös tulajdonságuk, hogy valamennyi fellelhető a természetben. A szerző összegyűjtötte a 10 legkiemelkedőbb jótékony tulajdonságokkal rendelkező táplálékot. Többek közt olvashatunk a goji bogyóról, melyből tea is készíthetünk, vagy rágcsálnivalóként is fogyaszthatunk, a maca-gyökérről mely igazi energiabombaként hat a szellemi-fizikai teljesítőképességünkre. Megismerhetjük még az egészséges szervezet védőpajzsát, a propliszt, a szuper egészséges spirulinát, virágport, méhpempőt és még sok más superfoodot.
SUPERFOOD mint életmód
A SUPERFOOD nem csupán egy sláger könyv. Életmód, melynek lényege egyszerűségében rejlik: olyan ételeket együnk, melyek a legjobban kiszolgálják testünket, termeljünk saját magunknak és éljünk harmóniában saját környezetünkkel.
Hogyan használjuk a szuperélelmiszereket?
A Superfoodok nagy előnye, hogy koncentrált tápanyagtartalmuknak köszönhetően fedezni tudják az emberi szervezet számára fontos vitaminokat és ásványi anyagokat. Ez persze nem azt jelenti, hogy mostantól magas kakaótartalmú étcsokoládén és goji bogyón kell élnünk. Sokat tehetünk egészségünkért azzal, ha beillesztjük ezeket a szuperélelmiszereket mindennapi étrendünkbe, ezzel kiváltva más, egészségtelen alapanyagokat. A superfood mennyiséget nem lehet túl adagolni, a szerző kiemeli könyvében, hogy bármenynit ehetünk ezekből a szupertáplálékokból és csupán kreativitásunk szab határt, hogyan fogyasszuk. Készíthetünk csupa superfoodból reggelit vagy turmixba, mézbe, gyümölcslébe vagy salátába keverve is tökéletesen fogyaszthatók.
Próbálja ki Ön is, tegye meg az első lépést egészsége védelméért!
Megnézzem a SUPERFOOD c. könyvet!