Forró csokoládé - a megunhatatlan
A hideg estéken jól esik egy bögre szívmelengető forró csoki, mely szerencsére a kiegyensúlyozott táplálkozásba, akár egy diétába is beilleszthető. Készítsük el minőségi alapanyagokból és fogyasszuk úgy, mint egy desszertet, amit alkalmanként megengedhetünk magunknak.
Hozzávalók:
3 bögre zsírszegény tej
1/3 bögre fekete csokoládé
1tk. Dr. Sweet® Zero Intense természetes édesítő
½ tk. őrölt fahéj
1 tojás
Elkészítése:
1. A tejet melegítsük fel, adjuk hozzá az összetört csokoládét és fahéjat.
2. Egy edényben verjük fel a tojást, amíg krémes nem lesz, majd adjuk hozzá a diétás forró csoki alaphoz.
3. Tegyük vissza melegedni, amíg krémes nem lesz, de ne hagyjuk felforrni.
4. Végül adjuk hozzá egy teáskanál Dr. Sweet® Zero Intense természetes édesítőt és öntsük három bögrébe a kész forró csokoládét, szórjuk meg a tetejét pici fahéjjal, töltsük a kedvenc bögrédbe és már fogyaszthatjuk is!