Hozzávalók 4 személyre:
300 g (2 doboz) VeganChef Vegaföl
1 evőkanál Biorganik Bio Citromlé
1 evőkanál Abaco Extraszűz Olívaolaj
1 mokkáskanál Rapet Mentalevél
1 mokkáskanál Lakshmy Morzsolt Kapor
1 késhegynyi Fűszerész Fokhagymapor
1 csipet Lakshmy Őrölt Fekete Bors
3 db kígyóuborka
1 teáskanál Salins Tengeri Só
Elkészítés:
A Vegafölt keverd simára a citromlével és az olívaolajjal. Szórd bele a mentát és a kaprot, ízesítsd tovább fokhagyma porral és fekete borssal, majd rakd félre.
Az uborkát mosd meg és reszeld le nagy lyukú reszelőn. Sózd meg, és 5-6 percig pihentesd, majd nyomkod ki a levét.
Ezután az uborkát ad hozzá a Vegaföllel készült keverékhez és alaposan keverd össze. Felhasználás előtt 2-3 órát pihentesd hűtőben, hogy az ízek megfelelően összeérjenek.
Olívaolajjal meglocsolva tálald kedvenc vegán feltéted mellé. Vagy esetleg pitával és friss zöldségekkel előételként, nasiként is fogyaszthatod.
Szerző:
Pfuscher Kinga Gréta
dietetikus
Herbaház Pécs