Hozzávalók a granolához:

• 160 g Biopont bio zabpehely
• 75 g Greenmark bio törökmogyoró
• 50 g Biorganik bio pirított kókuszchips
• ½ teáskanál Greenmark finom himalaya só
• 2 csipet Greenmark bio őrölt ceyloni fahéj 
• 5 evőkanál Biorganik bio datolyaszirup 
• 2 evőkanál Biona bio kókuszolaj
• 2 teáskanál Rapunzel bio krémes földimogyoróvaj 

Hozzávalók a kókuszos pudinghoz:

• 500 ml The Bridge bio kókuszital 
• 200 ml The Bridge bio kókuszkrém
• 45 g Biorganik bio kukoricakeményítő
• 50 g Biorganik bio világos nádcukor
• 2 evőkanál Rapunzel bio krémes földimogyoróvaj
• 3 evőkanál Biorganik bio kókuszreszelék 
 

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 160 °C-ra, és bélelj ki egy sütőt sütőpapírral. Egy közepes tálban keverd össze a zabot, a nagyobb darabokra felvagdosott törökmogyorót, a kókuszchipset, a fahéjat és a sót. Egy külön tálban a kókuszolajat és a földimogyorót kicsit melegítsd össze és keverd el. Add hozzá datolya szirupot. Ezzel a kókuszolajas keverékkel öntsd nyakon a száraz összetevőket, és addig keverd, amíg össze nem áll. A granolát kanalazd a tepsire és nyomkodd szét kb 1 cm vastagra. Előmelegített sütőben süssd 15 percig. Ekkor egy villa segítségével tördeld szét a granolát és forgasd át. Rakd vissza a sütőbe és még tövábbi 15 percig süssd, míg aranybarna nem lesz. Tálalás előtt további 15 percig hagyd kihűlni.

Ezalatt el tudod készíteni a kókuszos pudingot. Egy közepes méretű tálban keverd össze a puding hozzávalóit, míg a kukoricakeményítő teljesen csomómentesen elkeveredik. Öntsd át a keveréket egy szószos fazékba, és közepes lángon folyamatos keverés mellett kezd el forralni a pudingot. Amikor felfortt, vedd le kis lángra és kevergesd még további 2 percig. Ekkor kezd el a puding sűrűsödni és egyre krémesebbé válik. Vedd le a tűzről és állítsd össze a pohárdesszertet. Először kanalazz a poharakba kevéske krémet, majd szórd meg a granolával. Ezt követően még egy réteg puding jön, majd egy kevéske granolával, csokidarabokkal dekoráld a tetejét. Rakd a hűtőbe 30-60 percre, és hidegen tálald.
 

Szerző:

Pfuscher Kinga
dietetikus
Herbaház Pécs