Összetevők:

  • 200 g Manner teljes kiőrlésű babapiskóta 
  • 15 dkg Veganchef vegan mascarpone jellegű krém 
  • 2 evőkanál Naturmind porcukor nádcukorból 
  • Natur vanília paszta 
  • 2 tábla hozzáadott cukor nélküli csokoládé 
  • 1 teáskanál Trigramm extra szűz kókuszolaj 
  • fapálcikák
  •  

Elkészítés:

Daráld le a babapiskótákat. A mascarponét keverd össze a porcukorral és ízlés szerinti mennyiségű vanília aromával, majd ezután keverd hozzá a darált babapiskótát. Oszd diónyi darabkákra a tésztát, és formázz tojásokat belőle.

A csokoládét tördeld egy hőálló pohárba, adj hozzá egy evőkanál kókuszolajat és olvaszd meg vízfürdőn vagy mikrohullámú sütőben. 

A fapálcikák hegyét mártsd az olvasztott csokoládéba, majd szúrd a már megformázott süti tojásokba és hagyd kicsit megdermedni. Ezután a fapálcánál fogva mártsd a tojásokat az olvasztott csokoládéba, hagyd a felesleget kicsit lecsurogni, majd tedd pohárba, és várd meg amíg megszilárdulnak. Akár hungarocell dekorációba is szúrhatod a pálcikákat.

A teljes megszilárdulás előtt ízlés szerint dekorálhatjuk őket különböző szórócukorkákkal, vagy egészséges alternatívaként virágszirmokkal és liofilizált gyümölcsökkel.