Összetevők:
- 200 g Manner teljes kiőrlésű babapiskóta
- 15 dkg Veganchef vegan mascarpone jellegű krém
- 2 evőkanál Naturmind porcukor nádcukorból
- Natur vanília paszta
- 2 tábla hozzáadott cukor nélküli csokoládé
- 1 teáskanál Trigramm extra szűz kókuszolaj
- fapálcikák
Elkészítés:
Daráld le a babapiskótákat. A mascarponét keverd össze a porcukorral és ízlés szerinti mennyiségű vanília aromával, majd ezután keverd hozzá a darált babapiskótát. Oszd diónyi darabkákra a tésztát, és formázz tojásokat belőle.
A csokoládét tördeld egy hőálló pohárba, adj hozzá egy evőkanál kókuszolajat és olvaszd meg vízfürdőn vagy mikrohullámú sütőben.
A fapálcikák hegyét mártsd az olvasztott csokoládéba, majd szúrd a már megformázott süti tojásokba és hagyd kicsit megdermedni. Ezután a fapálcánál fogva mártsd a tojásokat az olvasztott csokoládéba, hagyd a felesleget kicsit lecsurogni, majd tedd pohárba, és várd meg amíg megszilárdulnak. Akár hungarocell dekorációba is szúrhatod a pálcikákat.
A teljes megszilárdulás előtt ízlés szerint dekorálhatjuk őket különböző szórócukorkákkal, vagy egészséges alternatívaként virágszirmokkal és liofilizált gyümölcsökkel.