„Villámgyors rizstejszínes-paradicsomos tészta”
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1.5 evőkanál olívaolaj
- 150 g sűrített paradicsom
- 0,5 dl rizstejszín
- 1 csipet eritrit
- 2 csipet só
- 2 csipet feketebors (őrölt) aszalt vagy szárított paradicsom – ízlés szerinti mennyiségben friss bazsalikom
Elkészítése
- A vöröshagymát apróra vágjuk. Egy serpenyőben olivaolajat melegítünk és elkezdjük benne arany barnára pirítani a vöröshagymát.
- A fokhagymát szintén felaprítjuk, hozzáadjuk a vöröshagymához és pár percig pirítjuk.
- Közben felrakjuk a tésztát is főzni, hogy mire kész a szósz az is elkészüljön.
- A hagymákhoz rakjuk a paradicsomsűrítményt és a fűszereket, eritritet, sót, borsot. Pár percig kevergetjük, majd hozzáöntjük a tejszínt is. 4-5 perc kevergetés után kész is a szósz.
- A tésztát leszűrjük és összekeverjük a paradicsomos-tejszínes szósszal.
- Tálaláskor megszórjuk friss zöldfűszerekkel és parmezánforgáccsal.