Hozzávalók kb. 32 db kekszhez:
- 120 g Alsan margarin
- 55 g Trigramm kókusz zsír
- 65 g Benefitt kókuszvirág cukor
- 55 g Interherb Gurman lágy barna nádcukor
- 1 tojás
- 1 teáskanál Natur vanília paszta
- 220 g Benefitt mandulaliszt
- 2 evőkanál Benefitt kókuszliszt
- 1 csomag Haas sütőpor
- 1 csipet Benefitt rózsaszín finom himalája só
- 85 g gránátalma mag
- 85 g Naturfood Jumbo arany mazsola durvára aprítva
Elkészítése:
Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
Egy közepes tálban keverd habosra a margarint és a meleg kókusz zsírt a kókuszvirágcukorral és a barna cukorral, majd add hozzá a tojást és a vanília pasztát. Egy másik tálban keverd össze a mandulalisztet a kókuszliszttel, a sütőporral és egy csipet sóval.
Keverd össze alaposan a vajas keveréket a száraz összetevőkkel. Végül forgasd bele a tésztába a gránátalmát és a felaprított arany mazsolát. Formázz belőle olajos kézzel gombócokat és ezeket helyezd a sütőpapírral bélelt tepsire. Süsd a kekszeket 12 percig, majd hagyd kihűlni tálalás előtt.